Hirdetés

Hivatalosan is dobja a 32 bites Windowsok támogatását az AMD

A vállalat formailag ezt már megtette a 18.10.1-es Radeon Software meghajtóval, de most be is jelentették a változást.

Az AMD a nemrég kiadott, 18.10.1-es Radeon Software esetében csendben meghozott egy döntést, ami lényegében a 32 bites Windows operációs rendszereket futtató felhasználók számára hat majd kedvezőtlenül. A több éve kiadott GCN-es Radeonok – ideértve a 200-as sorozatot, illetve a korábbi modelleket – még kaptak támogatást a 32 bites Windows 10 és 7 operációs rendszerekre, de mostantól ez megszűnik.

A cég szerint a 32 bites Windows rendszerek folyamatosan esnek vissza a statisztikákban, vagyis az emberek fokozatosan váltanak 64 bitre. Ilyen helyzetben már nem éri meg a 32 bites megoldások fenntartása még a régebbi hardverek esetében sem. Az érintett felhasználóknak két választásuk van, vagy használják tovább a WHQL aláírással is rendelkező 18.9.3-as Radeon Software eszközillesztőt, vagy váltanak 64 bites Windowsra.

Az AMD egyébként viszonylag sokáig húzta ezt a döntést, az NVIDA és az Intel például korábban elengedte a 32 bites Windowsok kezét, így valahol várható volt, hogy az AMD követi a trendet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés