Hirdetés

A Hitachi is beépített merevlemezzel turbózza fel új plazma és LCD tévéit

Az interneten élő madarak már azt csiripelték, hogy más, korábban meghatározó japán cégekhez hasonlóan a Hitachi is azt tervezi, hogy kiszáll a tévé üzletágból, legalábbis egy időre. A fejlesztések ipari mennyiségű pénzt emésztenek fel, és az árverseny pedig olyan brutális, hogy sokszor inkább csak bukni lehet az egészen. Azonban végül a konszern a Pioneer-ral és a JVC-vel ellentétben mégsem hagyja ott iparágat, legalábbis egy ideig még biztos nem.

Hitachi GP08
Hitachi GP08

Ezt bizonyítja, hogy most jelentettek be két új széria bevezetését, amelyet nyilván már a karácsonyi piacra szánnak. A plazma paneleket használó GP08 három méretben, 42, 46 illetve 50 hüvelykes változatban kerül majd a boltok polcaira. Az XP08 triója pedig az LCD technológiára épül, és LED háttérvilágítású IPS panelt kapott. Nem meglepő módon ezek kisebbek is, hiszen a 32 hüvelykes mellett egy 37-es, illetve egy 42-es készülék vásárolható majd meg. Mindegyik új tévé Full HD felbontással operál, kivéve a legkisebbet, amely csak 1366x768 képpont megjelenítését teszi lehetővé.

Az összeset ellátták egy 500 gigabájt tárolókapacitású merevlemezzel, ami manapság egyre nagyobb divat, hiszen az összes meghatározó gyártó, a Sharptól kezdve a Toshibán át egészen a Panasonicig már kínál ilyen plusz szolgáltatással felvértezett televíziót. Megkapták a vállalat saját fejlesztésű energiatakarékos megoldását, amely a Power Unit névre hallgat, és egy egyszerűen letölthető alkalmazás segítségével okostelefon vagy tablet segítségével is irányíthatóak. A sikerüket azonban gyaníthatóan nem ez, hanem az áruk fogja leginkább befolyásolni. Nos, a legnagyobb GP08-as tévé 4180 dollárba kerül, a 46 hüvelykes 3260-at kóstál, míg a legkisebb plazmáért 2875-öt kell majd fizetni. Az ugyanilyen méretű LCD tévé 400 dollárral olcsóbb, a 37 colos 2222-be kerül, a 32-es pedig "már" 1900 dollárét hazavihető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés