Hirdetés

A Hisense egy év után dobja az OLED tévé projektet

Nagy káosz lehet a kínai cégnél, a jövőben mégis inkább a dupla paneles ULED LCD tévékre fókuszálnak a prémium kategóriában.

Mi is beszámoltunk arról, hogy a Hisense úgy döntött: beadja derekát, és csatlakozik az OLED televíziókat kínáló vállalatokhoz. Projektjük azonban a jelek szerint csúnyán megbukott: először arról lehetett hallani, hogy nem megy igazán jól az OB8 névre keresztelt termékük, illetve, hogy képminőség terén elmarad a többi gyártó OLED modelljeitől.

Most pedig a vállalat képviselői azt jelentették ki, hogy elengedik az OLED képalkotási eljárást, és helyette a jövőben a saját fejlesztésű, dupla paneles ULED LCD tévékre fókuszálnak majd. Ezekben a hagyományos LCD panel és a háttérvilágítás közé egy második, kiegészítő, monokróm LCD panelt építenek, amelynek feladata, hogy ahol arra van szükség, ott blokkolja a háttérfényt, ennek eredményeként pedig a megszokottnál jóval nagyobb valós kontraszt érhető el. Ezt a megoldás sokan kritizálják azért, mert drága, illetve mert alacsony a látott kép maximális fényereje, azonban a Hisense háza táján a jelek szerint ez a problémát megoldották. A lézeres fényforrást használó, kétpaneles ULED-XD tévéjük maximális fényárama 2900 cd/m2, ami jóval több, mint amit az OLED-ek produkálnak, de azért némiképp elmaradnak e téren a legjobb QLED televízióktól.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés