Hirdetés

CES 2024: megnéztük a Hisense csúcstévéjét

A 8K felbontású hatalmas ULED X tévében negyvenezer egyedileg vezérelt LED zóna van.

A Hisense továbbra is nagyon bízik a Mini LED háttérvilágítású QLED technológiában, illetve a 8K felbontásban. Ez világosan kiderült a Las Vegas-i CES szakkiállításon, ahol a vállalat kiemelt helyen mutatta be az ilyen eljárásokat használó új televízióját.

Hisense ULED X 110"
Hisense ULED X 110" [+]

Ez az ULED X család legújabb tagja, amely ráadásul egy hatalmas, 110 hüvelykes szörnyeteg. A cég állítása szerint ebben már negyvenezer egyedileg vezérelt LED zóna található, aminek köszönhetően a kép minősége kiváló. A felbontás hatalmas, a maximális képfrissítési ráta 144 Hz, és sikerült működés közben is megnézni, ami alapján arra jutottunk, hogy a látvány szemre is rendben van. Az persze igaz, hogy speciális, demonstrációs anyagok futottak rajta, és azt sem lehet tagadni, hogy az OLED modelleknél semmivel sem jobb a kép minősége.

Ami furcsa volt, hogy a Hisense – a jelek szerint – kezdi megint elengedni az OLED technológiát, legalábbis a standjukon ilyen modellekkel nem találkoztunk. Ha voltak is OLED készülékek, azokat jól elrejtették, és helyettük ezeket a Mini LED QLED tévéket tolták gőzerővel.

Előzmények

Hirdetés