Hirdetés

Alacsony profilú HIS Radeon HD 7750 iCooler érkezése várható

A HIS időről-időre piacra dob egy-egy alacsony profilú VGA-t, melyek most már nem csak a HTPC-k piacán jutnak egyre nagyobb szerephez, hanem a kis méretű (SFF – Small Form Factor), de erős PC-k terjedése miatt is. Legújabb fejlesztésük a félmagas nyomtatott áramköri lapra épített AMD Radeon HD 7750 (Cape Verde) grafikus vezérlő, melyre 1 GB GDDR5 fedélzeti memóriát és az iCooler nevű hűtésüket pakolták.


[+]

A GPU, a memóriák és a VRM hűtéséről egyaránt gondoskodó megoldás szimpla alumíniumbordából és két darab 40 mm átmérőjű ventilátorból áll, melyek zajszintje a legrosszabb esetben sem haladja meg a 28 dB(A) értéket. Maga a hűtés nagyobb helyet foglal el, mint amit egy alacsony profilú kártya esetében többnyire megszokhattunk, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az iCooler egység plusz egy kártyányi helyet felemészt.


[+]

Tekintettel az adott VGA felhasználási területére, valamint ezzel összefüggésben a rendelkezésre álló helyre, a gyártó inkább nem emelt az órajelen, ezzel a hőtermelést is féken tartotta. Ez tehát azt jelenti, hogy a szóban forgó vezérlő az AMD által meghatározott referencia paraméterekkel, 800 MHz-es mag és effektív 4,5 GHz-es memória órajelekkel üzemel.

A hátoldalon található kimenetek terén már nem volt tartható az ajánlás, hiszen a DVI és HDMI mellé nem DisplayPort, hanem – a low profile kártyáknál bevett szokás szerint – egy lecsatlakoztatható D-Sub csatlakozó került.

A HIS Radeon HD 7750 iCooler (H775FN1G) egyelőre csak egy boltban bukkant fel, ahol 144 dollárt kérnek el érte, de vélhetően ennél azért alacsonyabb árcédulával találkozhatunk majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HIS

Előzmények

Hirdetés