Hirdetés

Hibásak az első 3.0 GHz-es Pentium 4-esek

Az Intel április 14-én bejelentette első, 800 MHz-es Quad Pumped busszal rendelkező CPU-ját, a 3.0 GHz-es Pentium 4-et. A meglepetés az volt, hogy a cég azt is tudatta, átmenetileg nem szállítja az újdonságokat.

Különböző források szerint a 3.0 GHz-es Pentium 4 a tesztek során "furcsán viselkedett", így végül úgy döntöttek, hogy elhalasztják a termék piacra kerülését. George Alfs, az Intel szóvivője megerősítette, hogy a halasztás mögött technikai problémák, és nem marketing, illetve piacpolitikai manőverek állnak. Sajnos konkrét dátumról nem esett szó amikor a processzor tényleges elérhetősége került szóba, ám azt ígérte, hogy "amint lehetséges", szállítják a terméket.

Ezer darabos mennyiségben a 3.0 GHz-es, 800 MHz FSB-vel és Hyper-Threading technológiával rendelekező Pentium 4 CPU 417 dollárba kerül. A hozzá illő chipsetet, az i875P-t az Intel jelenleg is nagy mennyiségben szállítja az alaplapgyártóknak RAID lehetőséggel 53, RAID nélkül 50 dolláros darabonkénti áron.

Korábbi híradások szerint a 800 MHz-es FSB-jű Pentium 4 CPU-k a D1 steppingre épülnek, ám az Intel ezek megjelenését későbbre ígérte. Az első D1 változatú processzorra április 25-ig, a 3.06 GHz-es D1 változatra május 9-ig, míg a 2.80 GHz-es és lassabb változatokra egészen június 27-ig kell várni. Ha ehhez tartja magát az Intel, akkor még egy darabig nem fogunk találkozni a 800 MHz-es QPB-t támogató új processzorokkal. Tény azonban, hogy kis mennyiségben már léteznek ezek a processzorok, hiszen a hír forrása, az XBit is tesztelt egy ilyen példányt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés