Hirdetés

Hibás merevlemezek kerültek az egyes iMac gépekbe

Az Apple bejelentette, hogy a májusban és júniusban értékesített 21,5 és 27 hüvelykes iMac konfigurációk esetlegesen hibás merevlemezeket tartalmazhatnak. Az 1 TB-os Seagate HDD-kkel van gond, melyeknél elfordulhat, hogy alapból hibásan működnek, vagy idővel problémássá válhat a teljesítményük. A vállalat meghirdetett egy csereprogramot, melynek részeként az érintett felhasználók hibátlan termékre cserélhetik a rossz merevlemezüket.

A garanciát az alábbi oldalon lehet érvényesíteni, ahol az iMac szériaszámát beírva ellenőrizni lehet, hogy az adott masina érintett-e a hibával kapcsolatban. Amennyiben igen, akkor az Apple hivatalos hálózatán belül, vagy a legközelebbi márkaszervizben kicserélhető a HDD egy hibátlanra. Az Apple a terméket regisztráló felhasználóknak természetesen értesítést is küld, hogy minél hamarabb tájékozódjanak a hibával kapcsolatban.

A csereprogram 2012. július 23-ig tart, továbbá a gyártó a tárolt adatok átmásolását nem biztosítja, így a termék cseréje előtt le kell menteni azokat. Szintén fontos megjegyezni, hogy az iMac termékre vonatkozó garancia a merevlemez cseréjével nem hosszabbodik meg.

Az Apple már jelezte a problémát az értékesítési csatornáknak, így jó esély van arra, hogy az újonnan vásárolt termékek nem érintettek a problémával kapcsolatban, emellett a gyártó azt is elmondta, hogy meglehetősen kevés hibás masináról van szó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés