Hirdetés

Hiánycikkek még a VIA KT400A-s alaplapok

Eddig csak az MSI és a Gigabyte állt ki a KT400A mellett, ám az sem túl bíztató, hogy itt sem kerültek forgalomba az első alaplapok. Ami még ennél is rosszabb, hogy alig történt még hivatalos bejelentés más gyártóktól, a konkrét megjelenési időpontokról pedig végképpen nincs biztos információ.

Az MSI KT4A Ultra (MS-6590) párhuzamos- és opcionális RAID-es Soros-ATA interfészt, hatcsatornás integrált audiochipet, illetve akár Bluetooth-ot és gigabites integrált LAN-t is kínál majd.


Forrás: www.msi.com.tw


A Gigabyte április 22-én jelentette be a GA-7VAXP-A típusú termékét Firewire-porttal és integrált LAN-nal. Az X-Bit Labs információi szerint ezek az alaplapok 114-133, míg a Soltek - később megjelenő - termékei 90 dollárért lesznek kaphatóak.


Forrás: http://tw.giga-byte.com


A Legend-QDI májusra ígéri a KD7X/400A-t párhuzamos-ATA vezérlővel és hat USB 2.0-porttal. Az EPoX már az idei CeBIT-en jelezte: lesz KT400A-s "deszkája", ám azóta hallgat. Ugyanez a helyzet a DFI és a Soyo esetében is.

A kérdés persze az, hogy mi történik májusban, illetve történik-e valami ez ügyben? Mi motiválja valójában azokat, akik beszállnak a KT400A-ba, mi az oka a többiek hezitálásának? Sok gyártó ugyanis valószínűleg úgy gondolja, hogy átugorja ezt a szintet, és inkább a júliusban debütáló KT600-ra koncentrál. Mert valljuk be, a 8x-os AGP, a VT8235, illetve a VT8237 déli híd és a DDR400 RAM-ok hivatalos támogatása szinte biztosan nem elég ahhoz, hogy csak emiatt érdemes lenne új alaplapokat tervezni és kiadni, pláne úgy, hogy szinte valamennyi "új" feature (8x-os AGP, DDR400, VT8235/VT8237 déli híd) már az előző generációs termékekben is megvan. Az MSI és a Gigabyte lépésének valahol más üzleti oka lehet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés