Hétvégi LAN-bulira készülnek az acélklánok

Immáron negyedik alkalommal rendezik meg Dunaújvárosban a D-LAN versenyét, melynek hagyományosan a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola (a Munkás Művelődési Központ épülete) ad otthont. A Duna-menti iparváros eddig inkább a vasműről, sportolóiról, a Kortárs Művészeti Intézetéről, táncszínházáról volt ismert, de mostantól másfajta vasak, a hardverek is öregbíthetik a város hírnevét.

A péntek délutáni nyitást követően az éjszakai buli, a Counter-Strike verseny „öt az öttel” formációjú csapatjátékkal indul, majd szombat este a Warcraft III és a Need for Speed kihívásai elé néznek a résztvevők. A szervezők felkészültek arra, hogy száznál is több játékost tudjanak fogadni az iskola tornatermében, de arra még legszebb álmukban sem gondolhattak, hogy néhány nap alatt elővételben eladják az összes helyet. Pedig itt játszani már csak nagy-nagy protekcióval lehet...

A D-LAN hagyományos főtámogatója az ASUS, a PROHARDVER! portál pedig ismét médiatámogatója az eseménynek. A szombati nap délutánján (14 órakor) egy előadásokkal és tesztbemutatókkal körített ingyenes műsor keretében lapunk szerkesztői fognak dobogóra lépni, ahol a jelenlévők aktív közreműködésével megcsodálhatjuk majd a „hangtalan” hűtés felé vezető technológiai megoldásokat, megismerhetjük a jelen csúcstermékeit, és egy kicsit megbeszélhetjük a „jeges” jövőt is.

A számítástechnika háromdimenziós, csillogó, varázslatos világának néhány féltve őrzött titka is feltárulhat a pódiumon - némi metal- és térhangzású gépzenével körítve, ami a Móder Rezső Munkácsy-díjas művész (egyik ismert műve: Bartók, Kodály, Kassák és Munkácsy beszélgetnek Szent István királlyal az Acélgyárban) ötdimenziós műveihez szokott, kényes ízlésű helyi hardverguruk körében bizonyára érdeklődésre fog találni.

A bemutatókra olyan nagy számítástechnikai kereskedők hozzák el termékeiket, mint a Co-Run, a DTK Computer Hungary, az Expert, a Kelly-Tech, a Pixel, a Ramiris, a Senerit és a Sowah. A versenyek győztesei értékes jutalmakat vehetnek majd át, többek között valamelyik szerencsés csapat összemérheti tudását a Fragpoint-barlangban az egyik hazai listavezető klánnal, de a sok ajándék közül érdemes még megemlíteni az idei CeBIT-en nagydíjas magyar játékfejlesztő, a FlyOrDie különdíját vagy azokat az emléktárgyakat, melyeket a versenygyőztesek és a dobogósok fognak kapni.

Az ASUS ezen a rendezvényen is bemutat majd néhány újdonságot, melyeket kifejezetten a játékot kedvelőknek ajánl a figyelmébe, az érdeklődők ki is próbálhatják a legújabb Intel- és AMD-alapú csúcsrendszereket NVIDIA GeForce 6800 GT SLI dupla grafikus kártyákkal és a Logitech kézreálló remekeivel.

Élénk érdeklődés kíséri a hazai szaksajtó részéről a D-LAN-t, többek között a PC GURU, a Game Star, a HWSW és a régió internetes vezérhajója, a Dunaújváros Online szerepel a médiatámogatók között. Lapunk stábja helyszíni tudósításokban fog beszámolni a történésekről, hétvégi mellékletünket a D-LAN-nak szenteljük.

Nem kis feladat egy ilyen – hazai szinten monumentálisnak nevezhető – LAN-partit megszervezni, de az újvárosiak már kellő rutinnal rendelkeznek a hálóépítés mesterségében (nem véletlenül került pont oda egy iskolai Cisco-terem), így tehát biztosak lehetünk abban, hogy a hétvégére pokolra lesz küldve a technika ördöge.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés