Hirdetés

Helyszíni zsonglőrködés 4K/8K tartalmakkal, OWC-módra

A kreatív hobbisták és profik számára elkészült a második generációs ThunderBlade külső SSD, és elérhetőbb, mint valaha.

Az OWC által tervezett, masszív házban lakó, passzív hűtésű, ThunderBlade Gen 2 nevet viselő külső SSD nem csak hűvösebb elődjénél, de az ára is számottevően mérséklődött. Mivel a fő szexepil az "olcsóság", már nem a Silicon Motion SM2260-as vezérlővel rendelkező Mercury M.2-es meghajtókkal szerelik, hiszen a költségek csökkentésének érdekében az MLC NAND flash lapkákat minden bizonnyal TLC-re cserélték a mérnökök.


[+]

Az egység stackelhető, így a két Thunderbolt 3 csatlakozónak köszönhetően láncba köthetünk belőle összesen akár hat darabot is, elérvén a 48 TB-os maximális kapacitást. Ha egynél több meghajtót kapcsolunk ebbe a láncba, akkor a SoftRAID segítségével a nagyjából 2800 MB/s-os szekvenciális olvasási tempó akár 3800 MB/s-ra emelkedhet; így egy 1 TB-os tartalomátvitel kevesebb, mint 4,5 perc alatt végbemehet. A belül található négy darab, x4-es PCI Express 3.0-s interfészt használó SSD írás tekintetében 2450 MB/s-os adatátviteli sebességre képes, a Thunderbolt kontroller pedig még mindig egy Intel DSL6540-es lapka, és a szükséges kábel része a csomagnak.


[+]

A ThunderBlade 2-esek 1, 2, 4, valamint 8 TB-os tárhelymérettel kerülnek kereskedelmi forgalomba, és a gyártó 3 év garanciát vállal rájuk. Korábban visszafogottabb árképzést említettünk, ám így sem éppen filléres mulatságról van szó: vásárlás esetén az OWC-randevú 800, 1200, 1900, illetve 3500 dollárral vetheti vissza pénzügyi ütemtervünket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OWC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés