Hirdetés

Újraértelmezi a tápegység fogalmát a HDPLEX

A vállalat a világ legkisebb ATX tápegységeként aposztrofálja a fejlesztését.

A tápegységek frontján sokat látott már a világ, és a szabványos követelmények miatt nagy eltérésekre elméletben nem is lehetne számítani. A HDPLEX ugyanakkor egészen szabadon értelmezi az ATX-et, ugyanis funkcionálisan megfelelnek a specifikációknak, de kialakításban már egyáltalán nem, mivel a friss 250 wattos fejlesztésük 170 x 50 x 25 mm-es kiterjedésű.


[+]

Ilyen szempontból erős túlzás az újdonságra rámondani az ATX-et, viszont a rendszer a FlexATX opcióknál is apróbb, így a világ legkisebb jelzője azért megállhat. Ennél persze fontosabb, hogy egy passzív hűtésű csodáról van szó, ami rendkívül hatékony GaN FET-eket használ, amivel a hatásfoka eléri a 94%-ot is.

[+]

A fejlesztés a 24 tűs ATX és a 8 tűs EPS csatlakozó mellé három SATA, egy Molex és két 6+2 tűs PCI Express konnektort kínál, ráadásul a koncepció érdekessége, hogy két ilyen tápot is össze lehet kötni, és akkor 500 wattból lehet gazdálkodni.


[+]

A 250 wattos HDPLEX GaN Passive AIO ATX hamarosan elérhető lesz, az áráról azonban még nem nyilatkozott a gyártó. A termék egyértelműen a HTPC-khez készült, és leginkább az OEM-ek lehetnek célkeresztben, hiszen speciális házra van szükség az alkalmazásához.

Előzmények

Hirdetés