Hirdetés

HD videofelvevő hardveres H.264 kódolóval

A Hauppauge már a január eleji CES kiállítás alkalmából bejelentette HD PVR nevű videorögzítőjét, ám a termék valójában csak később öltött testet, így még márciusban, a CeBIT-en is a megjelenítők mögé rejtették az elektronikát. Az eszköz most azonban végre megjelent az amerikai piacon, és várhatóan rövid időn belül Európában is kapható lesz.

Hauppauge HD PVR

A HD PVR elsődleges rendeltetése, hogy nagy felbontású tartalmakat digitalizáljon, ennek érdekében egy set-top boxra vagy más készülékre köthető komponens kábel segítségével. A beérkező jelet egyrészt közvetlenül továbbküldi a tévékészülékre, másrészt hardveres kodekje segítségével H.264 (MPEG-4 AVC) formátumba alakítja, és a digitalizált videót USB 2.0 interfészen keresztül számítógépre tölti. Legfeljebb 1080i felbontású anyagot kezel, a rögzített videó felbontása a bemenő jelhez igazodik; ha ettől eltérő felbontásra vagy más formátumra van szükség, azt csak a mellékelt szoftverrel, a PC-n lehet módosítani. A tömörített anyag bitrátáját a felhasználó 1 és 13,5 Mbps között választhatja meg, állandó és változó bitráta egyaránt használható. A hangot AAC vagy Dolby Digital kódolással lehet rögzíteni.

Az eszköz analóg sztereó audiocsatlakozókkal, illetve optikai SPDIF ki- és bemenettel rendelkezik. A HD PVR másféle videók digitalizálására is alkalmas, ehhez S-Video és kompozit bemenettel szolgál, és egyaránt támogatja a PAL, SECAM és NTSC szabványokat. Mivel mindegyik videobemenete analóg, ezért használata nem ütközik a digitális másolásvédelmi eljárások megkerülését tiltó jogszabályokba.

Kezelését képernyőmenü és távirányító teszi lehetővé, a PVR-ek szokásos eszköztárából elérhető az előre időzített felvétel is (a set-top boxot egy IR Blasterrel vezérli a készülék). A rögzített videók visszajátszásához, igény szerinti konvertálásához, DVD-re írásához az Arcsoft TotalMedia Extreme, TotalMedia Theater és MediaConverter alkalmazásait mellékelik; a csomag ezenkívül a szükséges kábeleket is tartalmazza. A Hauppauge HD PVR ajánlott ára 199 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés