Hirdetés

Hazánkba érkezett az EAX700 Pro

Jobb későn, mint soha – akár ez is lehetne a jelszava az Asus fejlesztői részlegének, legalábbis ami a Radeon X700 Pro alapú videovezérlők piaci megjelenését illeti. Mindazonáltal a tajvani gyártó az ATI megoldásaira épülő vezérlők piacán némileg lépéshátrányban van a konkurenciához képest, ugyanis a cég mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy termékei egyedi képességekkel, saját fejlesztésű technológiákkal kiemelkedjenek a tucatáruk közül. Ilyen kiemelkedő produktum a cég mérnökeinek boszorkánykonyhájából nemrég kikerült EAX700 Pro grafikus kártya is, amely számos cég hasonló termékeivel ellentétben már Magyarországon is hozzáférhető.


Az Asus középkategóriás vezérlője főbb paramétereit tekintve követi az ATI referenciaajánlását, azaz a GPU 425 MHz-en, a 128 bites, 256 megabájtnyi GDDR3 memória 860 MHz-en dolgozik. Az áramkör a jellegzetes Asus-narancssárga nyákra került, mely alapjaiban szintén alig tér el a referencia-kialakítástól, mindazonáltal a sokak által kifogásolt referenciahűtőtől megvált a cég. A PCI Express alaplapokba illeszkedő kártya a szokásos D-Sub, DVI, TV-kimenetekkel rendelkezik, illetve képes analóg videojel fogadására is. Az EAX700 Pro csomagját a számos hasznos kiegészítő program teszi teljessé, így megtalálhatjuk a dobozban az Asus saját fejlesztésű alkalmazás-csomagját (mely a SmartDoctor, GameFace Live, SmartCooling, VideoSecurity Online és OnScreenDisplay komponensekből áll), illetve a Photo Director Pro, Media Show, Ulead Cool 3D+Photo Express és Asus DVD XP programokat.

A 256 MB GDDR3 memóriával felszerelt, VIVO képességgel ellátott Asus EAX700 Pro TVD hozzávetőlegesen 65 000 forintos bruttó fogyasztói áron vásárolható meg a hazai kiskereskedőknél.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés