Hirdetés

Haverok, buli, Pepsi: analóg Sziget?

Kánikula, pordagonya, zajfüggöny, maradandó élmény, meg halláskárosodás, tehát Sziget. Most. És mindörökké.. De hét napot idén is biztosan. Keddel zárul, de hol van az még.. A stáb persze ott van 1000L, ki-ki a maga módján, és ebbe tényleg sok minden belefér. Ja, a kintrekedtek persze most sem állhatják szó nélkül: "hígul", "tuti szar", "minek ezt?", "részeg drogosok karneválja", és még lehetne fűzni tovább. Nem, nem fogok most cáfolósdit játszani, meg győzködni, meg téríteni, meg pártot fogni, úgysem ezen múlik. És nyilván azon se múlik semmi, hogy leírom, kint lenni jó. Mert.

Nos, tegnap történt. Épp baktattam úgy ötszázadmagammal a Sziget körúton, amikor hallom, az előttem gyaloglók épp valami kompatibilis témát gyúrnak.. Creative meg Gravis, CODEC meg hardver, meg ilyesmi. Érdekes ugyan, hogy addig ez egyszer sem volt téma így, tehát max. egy-egy meghívott előadó fűzte a szót ilyesmi ügyekről; bár ott is inkább a softcore latolgatás, meg a filosz kontextus érvényesült. Engem persze nem zavart, bár kicsit derültem, hogy hajnali 3-kor valakiknek ez ott fontos lehet, de hát istenem, van ez így.. Ám a mellettem baktató pár már nem volt ilyen megértő, a srác többször is hangot adott azon véleményének, hogy "figyu, ez a Sziget analóg, ember!"

A hangzavar tette? Nem tudom, mindenesetre hiába szólította fel a "szégyentelen" beszélgetőket egyszer-kétszer, azok továbbra is hajthatatlanok maradtak, és folyt tovább a disputa; egyikőjük rendre lehasalt a másiknak, hogy "aszta, te aztán kened ezeket a dolgokat!", míg a másik büszkeségtől dagadó kebellel kente tovább.. Majd a következő saroknál én elkanyarodtam jobbra. De mintha szemrehányással próbálkozó emberünk belátta volna, hogy ennek aztán végképp semmi értelme, mert fél órája még a Krisna sátorban fogyasztottuk a frissensült Gouranga-metált, de említhetnék még jó pár, a toleranciával kapcsolatos izét, amivel tele a Sziget, majd kipukkad. Itt mindenki elmondhatja és előadhatja, beláthatja és beláttathatja, megfőzheti és megeheti, szeretheti és utálhatja, amit éppen. Valahol olyan ez, mint a web.. Megyek is, rákattintok a Tilos sátorra, aszongyák frankó a program.

Hirdetés