Hirdetés

Hatmillió dallal nyit a Sony online zenei szolgáltatása

A Sony legalább olyan híres a tartalomszolgáltatói divíziójáról, mint tévéiről vagy konzoljairól. A filmstúdió mellett számtalan zenekar és művész jelentette meg albumát a Sony Music lemezkiadónak köszönhetően. A gigászi konszern bejelentette, hogy a jövőben megpróbálja kicsit közelebb hozni egymáshoz leányvállalatait, és ennek a folyamatnak egyik lépéseként elindították a Music Unlimited powered by Qriocity névre hallgató szolgáltatást.

Egy online elérhető elgondolásról van szó, amelynek segítségével a felhasználók a weben keresztül hallgathatják meg a kiválasztott zeneszámokat. Ebben egyelőre semmi újdonság, hiszen ilyen jellegű szolgáltatások már régóta léteznek, a trükk az, hogy a Music Unlimited elérhető a 2010-es Sony Bravia tévék, Blu-ray lejátszók, házimozi eszközök és Playstaion 3 konzolok segítségével, sőt a hagyományos számítógépeket és Android alapú mobil eszközöket sem zárták ki a mókából.

A Sony megállapodott a legnagyobb kiadókkal, így tehát a bizniszben részt vesz az Universal Music Group, a Warner Music Group és az EMI Music is például, de rajtuk kívül még számos kisebb, független vállalat is. Ennek köszönhetően közel hatmillió dal közül válogathatnak a felhasználók. A cég közleménye szerint az intelligens felületnek köszönhetően a keresés gyors és egyszerű, és az érdeklődők a zeneszámokról részletes információkat is kaphatnak. A vállalatnak már volt hasonló kezdeményezése, csak éppen filmekkel. Ez Video On Demand powered by Qriocity néven fut, és 2010 áprilisában indult.

A szolgáltatás jelenleg az Egyesült Királyságban és Írországban kerül bevetésre, de jövőre már az ausztrál, a kanadai, a francia, a német, az olasz, a spanyol, az új-zélandi és az amerikai felhasználók is igénybe vehetik, arról azonban nincs információ, hogy Magyarországon mikor lesz elérhető. Kétféle csomag közül lehet választani, az olcsóbb 4 euróba, míg a prémium kategóriás 10 euróba kerül havonta. A Basic használatával is szerkeszthetőek saját lejátszási listák, és kihasználhatóak a Walkman készülékekből már ismert SenseMe kategorizáló szolgáltatás előnyei, a drágábbal pedig elérhetőek extra játékok, illetve bizonyos prémium csatornák, valamint létre is hozhatóak ilyenek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés