Hirdetés

Hatékonyabb hűtést kapott a HIS Radeon X1900 GT-je

A HIS a Radeon X1900 GT grafikus gyorsítót is elkészítette a tavasszal bemutatott IceQ 3 hűtővel. A csendes, de hatékony működést ennél a megoldásnál nagyobb felületű, hőcsöves GPU-hűtőborda és kétoldali levegőbeömlő nyílással ellátott, hosszú élettartamú ventilátor teszi lehetővé, míg a memóriachipeket egy egybefüggő, de a grafikus processzor bordájától független fémkeret tartja hűvösen.

A gyártó standard hűtővel ellátott X1900 GT-jéhez képest nem emelte az órajeleket, azaz a GPU 575 MHz-en, a 256 MB GDDR3 memória pedig 1,2 GHz-en fut, az IceQ 3 így alapesetben a halkabb üzemet szolgálja, de természetesen tuninghoz is megfelelő lehetőségeket kínál. Az új kártyán is két dual-link DVI-I kimenet és egy nagy felbontású tartalmakat is támogató VIVO csatlakozó található. A mellékelt Platinum Pack szoftvercsomag a FlatOut, Dungeon Siege, 3D Album Picture Pro, PowerDirector 3 SE Plus, Power2Go 4 és PowerDVD 6 alkalmazásokat foglalja magában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi
  • HIS

Azóta történt

  • Toxic X1900 XTX - csúcskártya vízhűtéssel

    Az ATI Radeon X1800 és X1900 kártyái szakasztott egyformák, legyen szó közepes GTO-tól vagy szupercsúcs XTX-ről, ám mi most egy különleges hűtéssel ellátott X1900 XTX-et vizsgáltunk meg.

Előzmények

Hirdetés