Hirdetés

Hatalmas üveglap a Sharkoon DG7000-G házának egyik oldala

Több színvariációban is elérhető a megfizethető árú számítógép-kuckó, amibe méretes VGA is belefér.

A Sharkoon DG7000-G a gyártó viszonylag friss, -G utótagot nélkülöző megoldásának egyik változata. Az ATX miditorony a számítógép belsejére egy extra nagy, a teljes oldalsó mérettel megegyező felületű edzett üvegből készített oldallapon keresztül engedi a kitűnő betekintést. A gépház kellően robusztusra tervezett, anyaga acél, tömege valamivel meghaladja a 7 kg-ot, méretei pedig 47x21x47 cm-esek, alapszíne pedig a fekete. Külsőségeinek köszönhetően eleve kiváló alapanyag a tekintetet vonzó gamer PC-k számára, de ezt fokozza a korrekt arányban alkalmazott betétszín.

Három színvariáció – piros, zöld és kék – érhető el a típusból, ami leginkább a belső alaplapi tálca színét jelenti, de a külső dizájnelemek (melyek ugyan kellően egyediek, mégsem túl hivalkodók) is kapcsolódnak ehhez, a világítós ventilátorok LED-jeivel és a power LED-del egyetemben. A letisztult hatást összeszerelt állapotban kábelmenedzsmentes belső segíti. A gépház előlapjára két-két USB 3.0 és USB 2.0 portot, valamint 3,5 mm-es jack audiocsatlakozót vezettek a szokásos főkapcsoló gomb társaságában. A hálós előlap mögött két 140 mm-es LED-es ventilátor bújik meg gyárilag, egy ugyanilyen pedig a hátsó traktusba került. Felülre további két 120 vagy 140 mm-es igény esetén a légáram fokozására beépíthető.

Több színben lehet beszerezni a Sharkoon DG7000-G-t Több színben lehet beszerezni a Sharkoon DG7000-G-t Több színben lehet beszerezni a Sharkoon DG7000-G-t
Több színben lehet beszerezni a Sharkoon DG7000-G-t [+]

A processzorhűtő rögzítőkerete számára az alaplapi tálcát kivágták, de ezen felül pár helyen a kábelek elvezetésére szolgáló nyílásokat is megfigyelhetjük. Két 5,25"-es meghajtóhelyére kézzel szerelhető például optikai meghajtó, míg három 3,5"-es bővítőhelyet a táppal együtt alulra helyetek el. Ezek a hátoldalról férhetők hozzá, elölről ezeket takarólemez határolja. 2,5"-es SSD-tartók (ezek persze ekkora HDD-hez is jók) találhatók még erről közelítve, egész pontosan két darab, és ezek is kézzel tekerhető csavart kaptak.

Belülre valamivel magasabb mint 17 cm-es processzorhűtő, legfeljebb 38 cm-es VGA és 23 cm-es táp fér el, míg az előlap mögött, szintén belül egy 280 mm-es vízhűtő-radiátor szerelhető fel, ami a ventilátoraival együtt legfeljebb 57 mm-es vastagságú lehet. A nyílásokat a tisztításhoz könnyen eltávolítható porszűrők takarják, ráadásul a tetőn lévő mágnesesen rögzül. A Sharkoon DG7000-G gépház szállítása hamarosan megkezdődik, gyártója pedig 70 eurós ajánlott árat közölt, ami megegyezik a -G nélküli, már (egyébként 24 000 forint körül) kapható, hagyományos plexi ablakkal ellátott acéllemez oldallapú változat árával.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés