Hirdetés

Hatalmas passzív hűtés a PowerColor csúcskártyáin

Csúcskategóriás Radeon videokártyák ventilátor nélküli hűtésére is alkalmas radiátorokkal állt elő a nagy hatásfokú hűtési megoldásai által ismertté vált Arctic Cooling. A tekintélyes méretű, négy hőcsővel ellátott hűtőt extra bordákkal egészítették ki, így a komplett megoldás a kártyák összes melegedő komponensétől – beleértve a memóriachipeket és a tápáramkört is – képes elvezetni a hőt, mindezt teljes némaságban, ahogy egy passzív rendszerhez illik. A számítógépház megfelelő szellőztetése ez esetben fontosabb szerephez jut, mint valaha, a passzív hűtésű kártya mindazonáltal szűk, rosszul szellőző házakba be sem fér.

A speciális passzív hűtés lapértesülések szerint a PowerColor megrendelésére készült: elsőként a cég Radeon X1950 Pro és XTX videokártyáit láthatják el a hatalmas radiátorral. Az Arctic Cooling szakemberei állítják, hogy passzív hűtésük annak ellenére hatékonyabb a referenciamegoldásoknál, hogy egyáltalán nem tartalmaz hűtőventilátort. A gyártó mérései szerint ugyanabban a számítógépházban a gyári hűtéshez viszonyítva a passzív bordával sikerült négy fokkal alacsonyabb maghőmérsékletet elérni egy Radeon X1950 Pro kártyánál.

A hatalmas radiátorral ellátott csúcskategóriás Radeonok a jövő év első hónapjaiban jelenhetnek meg a boltokban. Az új modellek pontos ára egyelőre nem ismert, az Arctic Cooling szerint azonban nagyságrendileg 10 dolláros (körülbelül 2000 forintos) ártöbblettel kell számolni a passzív hűtéssel ellátott típusok esetében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés