Hirdetés

Hat új Samsung kompakt

A Samsung a nemrégiben bejelentett hibrid rendszerű NX10 típusjelű fényképezőgép után sem ül a babérjain, hat új kompakt fényképezőgépet jelentettek be.

Samsung ES65/ES70

A cég belépő szintű kompaktgépeinek sorát nem is egy, hanem mindjárt két modellel is frissíti a Dél-Koreai gyártó. A két gép között apró, ámde mégsem elhanyagolható a különbség. A kisebb modell 10.2 MP felbontású szenzorral és 2.5" LCD megjelenítővel rendelkezik, míg nagyobb testvérének képérzékelője 12.2 MP felbontású, kijelzője pedig 2.7" képátlójú. Mind az ES65 mind pedig az ES70 ugyanazon objektívvel kerül forgalomba. Ez az objektív 5x optikai zoomra képes, átfogása kisfilmes értéken 27 - 135 mm.

A két kisgép repertoárjából nem hiányzik az arcfelismerés, a pislogás felismerése és a mosolyfelismerés, valamint a vörösszem-effektus csökkentésének funkciója sem. Mindkét modell lehetőséget biztosít mozgóképek rögzítésére is. Az videókat VGA felbontásban, 30 fps sebességgel rögzíthetjük, természetesen hangfelvétel lehetősége is adott.

Samsung PL100/PL150

A PL100 és a PL150 a múlt nyáron bejelentett ST550 nyomdokaiba lépnek, ugyanis szintén két kijelző kapott helyet a készülékeken. Sikerük valószínűleg borítékolható, már látjuk is lelki szemeink előtt amint a karácsonyfán lógó csillagszóró fényében, tini lányok százai bontogatják elérzékenyülve valamely két kijelzős csoda csomagolását, ami a közösségi oldalakra feltöltött  tükörből készített önképek ritkulásához is vezethet.

A PL100 szenzora 12.2 MP felbontású, az objektív pedig optikailag stabilizált, 3x optikai zoomra képes, átfogása kisfilmes értéken 35 - 105 mm-nek felel meg. A gép hátoldalán foglal helyet a nagyobbik kijelző, képátlója 2.7" és 230 000 képpontot tartalmaz. A gép elején  az objektív mellett egy 1.5" méretű megjelenítő teljesít szolgálatot, a tini lányok kedvencévé téve ezzel a PL100-at, de ha épp nem tükör helyett használjuk, akkor az önkioldó visszaszámlálási idejét is figyelemmel kísérhetjük rajta. Videó rögzítésre VGA felbontásban, 30 fps sebességgel van lehetőségünk.

A PL150 szenzora megegyezik a kisebb modellével, ám objektívje 5x optikai zoomra képes, ami 27 - 135 mm átfogást jelent, amit optikai kép stabilizátor egészít ki.  A PL150 hátoldalán található nagyobb kijelző 3", az objektív mellett található frontoldali kijelző pedig 1.5" méretű. A nagyobb modell esetében a videó rögzítés maximálisan 720p felbontásban, 30 fps sebességgel és H.264 tömörítéssel történhet.
Mindkét modell támogatja a Smart Auto módot, amely automatikusan választ az előre definiált témamódok közül.

Samsung ST5000/ST5500

Ezen két eszköz külső vázát az úgynevezett hydro-forming technológiával alakították ki, amely sokkal jobb összeszerelési minőséget eredményez, és sokkal nagyobb szabadságot nyújt a tervezőknek, mind formatervezés mind pedig anyaghasználat terén.

Mindkét modell 14.2 MP felbontású képérzékelőt és 7x zoomra képes, optikailag stabilizált, kisfilmes értéken 31 - 217 mm zoomátfogású objektívet kapott. Videó rögzítés területén sincs miért szégyenkeznie a két újdonságnak, itt is 720p felbontású, 30 fps sebességű mozgóképeket menthetünk a memóriakártyánkra, ám ezen modelleknél HDMI kimenet is helyet kapott. A gépet megfordítva 3.5" méretű érintésérzékeny kijelző került.

Az ST5500 annyiban különbözik kistestvérétől, hogy belsejébe WiFi és Bluetooth 2.0 modulok is kerültek, a hátoldalon található 3.5"-os kijelző pedig AMOLED technológiát használ. Természetesen mindkét modell támogatja az arc és mosolyfelismerést, és a többi modellnél megismert Smart Auto és egyéb témamódokat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés