Hirdetés

Háromféle változatban kapható a Dominator GT

A Corsair hivatalosan is útnak indította csúcskategóriás Dominator GT memóriáit, amelyek a már megismert 3 x 2 GB-os, effektív 2000 MHz-es órajelre képes modulok mellett elérhetők lesznek ugyanilyen adottságokkal, de 3 x 1 GB-os kivitelben is.


[+]

Egy „szerényebb” háromcsatornás működésre is felkészített változat is készült, a készletben három 2 GB-os modul található, amelyek 1833 MHz-es effektív órajelre képesek CL 7-8-7-20-as időzítések mellett, működési feszültségük továbbra is 1,65V maradt. Az SPD chipek a kompatibilitás érdekében természetesen tartalmazzák a JEDEC szabványban foglaltakat, de az Intel XMP technológiájához is rendelkeznek előre beállított időzítés- és feszültségértékekkel.

A modulokon található memóriachipek hűtését egy négy részből álló Dual-path Heat Exchange (DHX) hűtőborda segíti, ami a nyomtatott áramköri lappal is érintkezik. Kialakítása ezenkívül lehetővé teszi egyedi hűtés alkalmazását is, egyelőre egy Airflow nevezetű ventilátoros kiegészítőt kap a modulok mellé a felhasználó. A közeljövőben a Corsair egy vízhűtő blokkot is kínálni fog melléjük, az igazi különlegesség viszont ennek egy peltier elemmel kiegészített változata lesz, amit leginkább a világcsúcsokat hajszoló tuningosok fognak kedvelni.

 
[+]

Prémium kategóriás memóriákhoz illően a háromcsatornás készletek megvásárlásához is jó sok prémiumra lesz szükség. Az effektív 1800 MHz-re képes Dominator GT  csomagért 480 dollárt kell fizetni, míg a korlátozott számban kiadott, kézzel válogatott 2000 MHz-es készletek 3 GB-os változata 300, a 6 GB-os összkapacitású pedig 580 dollárba kerül. Utóbbiak kizárólag a Corsair saját webshopján keresztül elérhetők. Ezért az árért cserébe a háromcsatornás készletekre a gyártó élettartam-garanciát vállal, és napi 24 órában elérhető ügyfélszolgálatot is működtet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés