Hirdetés

Három új Sigma lencse érkezik

Nagylátó és portré optikával erősödik az Art vonal, míg a fényerős szupertele a Sport családba érkezik.

Három új full frame objektívet jelentett be Sigma a Global Vision termékvonal keretében, melyek között megtaláljuk a már régóta várt és pletykált 85 mm F1.4 Art modellt is. Mellette a szintén Art családhoz csatlakozó 12-24 mm F4 ultra nagylátó zoom és a sport- és természetfotósoknak szánt 500 mm F4 szupertele optikák jönnek.

Sigma 85mm F1.4 DG HSM Art

A magas optikai minőségéről híres Art családba megérkezett végre a régóta várt 85 mm-es fix gyújtótávolságú objektív is. Az újratervezett HSM autofókusz rendszernek köszönhetően 1,3x gyorsabb fókusz sebességet ígér elődjéhez képest, miközben olyan képességeket is kapott, mint a teljes idejű manuális felülbírálás lehetősége, amivel még folyamatos fókuszálás esetén is bármikor után állíthatunk. A por- és cseppálló tubusban két speciális alacsony szúrású és egy aszférikus tag is helyett kapott a 12 csoportban elhelyezett 14 lencséből és a gyártó állítása szerint 50 MP-es felbontásig garantált a megfelelő felbontóképesség. Az új 85 mm-es nem csak a Sigma USB dokkolójával kompatibilis, amivel frissíteni s finomhangolni tudjuk, de az MC-11 konverterrel is, ami által lehetőségünk van a Sigma és Canon bajonettes optikákat Sony E-bajonettes vázakon használni.


[+]

Sigma 85mm F1.4 DG HSM Art
Rekesztartomány: F1.4 - F16
Felépítés: 14 lencse 12 csoportban (ebből egy aszférikus és két speciális alacsony szórású (SLD) tag)
Átlós látószög: 28,65
Minimális fókusztávolság: 0,85 m
Lamellák száma: 9 db lekerekített
Szűrőméret: Ø86 mm
Tömeg: n/a
Méretek: 126,2 x Ø94,7 mm


[+]

A 85 mm F1.4 DG HSM Art októberben érkezik Canon, Nikon és Sigma bajonettekkel 1200 dolláros áron, ráadásul a Nikon végű változat már az új elektromágneses blendét használja. Természetesen a bajonettcsere szolgáltatás is elérhető.

Sigma 12-24mm F4 DG HSM Art

Az ultra nagylátó optika harmadik generációja mutatkozott be az új Art verzió személyében. A kistele optikához hasonlóan szintén megkapta a továbbfejlesztett HSM fókuszmotort, míg az időjárásálló tubusban a maga 80 mm-es átmérőjével, az ipar legnagyobb üvegöntvény aszférikus lencsetagját találjuk, mely hatékonyan képes csökkenteni a torzítást, az aberrációt és a kóma becsillanást. Emellett speciális, alacsony szúrású és "F" alacsony szórású tagokat is találhatunk, melyek közül utóbbi a fluorithoz hasonlóan kimagasló fényáteresztő és szórási karakterisztikával rendelkezik. A nagylátóhoz is kompatibilis az USB dokkolóval és a konverterrel egyaránt.


[+]

Sigma 12-24mm F4 DG HSM Art
Rekesztartomány: F4 - F22
Felépítés: 16 lencse 11 csoportban (ebből egy speciális alacsony szórású (SLD), három aszférikus és 5 "F" alacsony szórású (FLD) tag)
Átlós látószög: 122° - 84,1°
Minimális fókusztávolság: 0,24 m (24 mm-en)
Lamellák száma: 9 db lekerekített
Szűrőméret: nem szűrőzhető
Tömeg: 1150 g
Méretek: 131,5 x Ø102 mm


[+]

A 12-24 mm F4 DG HSM Art szintén októberben kerül a boltok Canon, Nikon és Sigma bajonettekkel, a Nikon variáns az elektromágneses blendével szerelve, míg az árazása 1600 dollár körül várható. Szükség esetén itt is megoldható a bajonettek cseréje.

Sigma 500mm F4 DG OS HSM Sport

Igazi különlegesség lett a Sigma új nagyágyúja. A tömeg csökkentése érdekében olyan könnyű anyagokat használtak a megalkotásakor, mint a szénszál erősítésű műanyag, vagy a magnéziumötvözet. A kategóriában nagy fényerő ennek ellenére magával hozta a nagy méretet és tömeget, így a közel 40 cm-es optika a mérlegre helyezve bőven 3 kg fölötti értéket mutat, amivel nagyjából a kategória társak értékeit hozza. A por- és cseppálló tubus hatalmas, víz- és zsírtaszító bevonatottal is ellátott, 15 cm-es frontlencséje, miatt hátsó, beejtős szűrőtartót kapunk, illetve az UWA társához hasonlóan FLD és SLD elemek is megtalálhatóak a 16 lencsetag között. Az autofókusz az elődmodellhez képest finomhangoláson esett át, aminek köszönhetően gyorsabb és csendesebb működést kínál. A beépített optika stabilizátor két módja is rendelkezésre áll, egy általános célú, és egy pásztázás során használható. Utóbbi esetében egy gyorsulásmérő szenzor is segíti a stabilizátor munkáját. Az USB dokkoló és a konverter mellett kompatibilis a Sigma TC-1401 és TC-2001 telekonverterekkel is, melyek rendre 700 mm F5.6 és 1000 mm F8 értékekre módosítják az objektívet.


[+]

Sigma 500mm F4 DG OS HSM Sport
Rekesztartomány: F4 - F32
Felépítés: 16 lencse 11 csportban (ebből egy "F" alacsony szúrású (FLD) és két speciális alacsony szórású (SLD) tag)
Átlós látószög:
Minimális fókusztávolság: 3,5 m
Lamellák száma: 9 db lekerekített
Szűrőméret: Ø46 mm
Tömeg: 3310 g
Méretek: 380,3 x Ø144,8 mm


[+]

Az októberben 6000 dolláros nyitóárral érkező 500 mm F4 DG HSM Sport objektív kezdetben csak Canon és Sigma bajonettel lesz kapható, míg az elektromágneses blendét használó Nikon változat csak novemberben érkezik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés