Hirdetés

Három modell képviseli az Amazon Kindle Paperwhite 5. generációját

Az újgenerációs alapmodell mellett egy komolyabb felszereltségű, valamint egy gyerekeknek szánt változat is piacra kerül.

Az Amazon 3 év után frissítette a Kindle Paperwhite e-book-olvasó szériát, az 5. generációs modell pedig rögtön háromféle verzióban is piacra kerül október 27-én.


[+]

Fontos változás az elődhöz képest, hogy a továbbra is 300 PPI pixelsűrűségű kijelző képátlója 6-ról 6,8”-re nőtt, a háttérvilágítás maximális fényereje pedig 10%-kal emelkedett. Szintén a megjelenítéssel kapcsolatos újítás, hogy a könyveket immáron fekete alapon fehér betűkkel is olvashatjuk, továbbá bekerültek még a gyártó, magasabb kategóriás e-book-olvasóiból ismerős, színhőmérsékletre vonatkozó paraméterezések, ami például éjszaka lehet hasznos szemünk kímélése szempontjából.


[+]

Az IPX8 védettségi szinttel és USB Type-C töltőcsatlakozóval büszkélkedő készülékbe frissebb hardver is került, ami gyorsabb működést eredményez, a lapozás sebessége például 20%-kal gyorsult, de javult az üzemidő is, az új Kindle hat helyett már tíz hetet is kibírhat töltés nélkül.


[+]

A 140 dolláros alapmodell esetében összesen 8 GB beépített tárhellyel gazdálkodhatunk, akinek viszont ez nem lenne elég, az választhatja a 32 GB-os tárolóval, illetve fényérzékelő szenzorral és a Qi töltés lehetőségével rendelkező, 190 dolláros Signature változatot is. A harmadik, Kid névre keresztelt, gyerekeknek szánt verzió szintén 8 GB memóriával rendelkezik, viszont ez a kivitel már támogatja a Bluetooth hangátvitelt, kikerült belőle az internetkapcsolat (így a gyerkőcök nem tudnak véletlenül drága könyveket vásárolni), továbbá olyan extrákat is kapunk mellé, mint a védőtok, az 1 éves Amazon Kids+ előfizetés, valamint a törésre is kiterjedő 2 éves garancia, mindezt 160 dollárért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés