Hirdetés

Három DVD-íróval egészíti ki kínálatát a BenQ

Valószínűleg a DVD+RW szövetség egyik legkeményvonalasabb képviselőjének tekintett Philips által követett piaci stratégiának köszönhető, hogy a holland cég optikai egységeket fejlesztő divíziójának legjelentősebb tajvani partnere a többi piaci szereplővel ellentétben továbbra sem szolgál olyan DVD-íróval, amelyik képes lenne a kissé hányattatott sorsú DVD-R DL szabványú adathordozók megírására.

A BenQ legmodernebb, már Európában is hozzáférhető DW1640-es modellje, mely a korábbi DW1620-as típust váltja a cég termékpalettáján, elsősorban az újraírható lemezek kezelésében, illetve a kétrétegű DVD+R médiumok írásában gyorsult. Az újraírás DVD+RW médiumot használva immár 8-szoros, DVD-RW-t alkalmazva 6-szoros sebességgel lehetséges, a DVD+R DL szabványú korongok írása pedig a korábbi 2,4x sebességről 8-szorosra gyorsult. A DW1640 a gyors adatrögzítés során fellépő hőtermelés okozta hibáktól egyedinek tekinthető hűtési megoldással (DCS - Dual Cooling System) védi a nyersanyagot és a hardvert.

A cég második tavaszi újdonságáról korábban már beszámoltunk: a BenQ DW1625 nem a leggyorsabb egység a piacon, ugyanakkor ez az első olyan DVD-írója a vállalatnak, amely kompatibilis a HP által kifejlesztett LightScribe technológiával. Mint ismeretes, a LightScribe egy teljesen egyedi lemezfeliratozó eljárás, amely speciális nyersanyagot és a technológiával kompatibilis írót kíván.

A külső egységek választékát bővíti a harmadik új BenQ modell; az EW162U típusú USB 2.0, vagy SATA interfészen keresztül kommunikáló, 16-szoros sebességű írást is támogató DVD-író. A metálkék színű, elegáns házban helyet foglaló egység a belső szerelésű csúcsmodellhez képest valamivel lassabban kezeli az újraírható, illetve a kétrétegű lemezeket (a DVD-R DL szabványú korongokat kivéve mindegyiket 4x sebességgel írja).

Az írók mindegyike a BenQ Qsuite, illetve a Nero Suite 6 alkalmazáscsomagjával érkezik, az egységek egy része már piacon van, a hazánkban még nem kapható típusok pár héten belül megjelenhetnek a boltok polcain.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés