Hirdetés

Három billentyűzetújdonság a Corsair berkeiből

Már piacon lévő termékcsaládok gyarapodtak újabb opciókkal, háromféle méretben, vezetékesen és anélkül egyaránt.

Az amerikai székhelyű Corsair két új optomechanikus klaviatúrát mutatott be, amelyek közül az egyik TKL-es, a másik meg teljes értékű. Az előbbi a 130 dollárra árazott, 87 gombos, szálcsiszolt alumíniumvázzal érkező K60 PRO TKL, ami a gyártó Axon technológiájának köszönhetően leválasztható Type-C/Type-A kábelén keresztül támogatja a 8000 Hz-es polling rate-et.


[+]

A 8 MB-os belső memóriával ellátott periféria polikarbonát kupakokkal fedett foglalataiban a vállalat lineáris karakterisztikájú OPX optomechanikus kapcsolói ülnek, melyek 1 mm-en regisztrálják a leütést. Természetesen a gombonként címezhető iCUE RGB sem maradhatott ki a receptből, és a médiavezérlőket, illetve egy-két egyéb funkciót a megszokott módon, azaz az Fn+[gomb] kombinációkkal érhetjük el.


[+]

Második, numerikus paddal megfejelt, ugyancsak alumíniumvázas újoncunk a K70 RGB PRO (OPX) nevet kapta, és ugyanazokat a switch-eket használja, mint az egy bekezdéssel feljebb körbejárt márkatársa, azonban billentyűsapkái 1,5 mm-es falvastagságú, kettős fröccsöntéssel készített PBT műanyagból vannak.


[+]

A médiavezérlők ezúttal dedikáltan figyelnek a jobb felső sarkot uraló, fém hangerőszabályzó görgő alatt, míg a bal szélen három makrógomb nyert elhelyezést. Az axonos történet nyilván nem hiányzik, ahogy a túlméretezett, 50 profilos fedélzeti memória, a 20 rétegnyi effekt kezelésére képes, végletekig testreszabható világítás vagy a Type-C/Type-A madzag sem.


[+]

Az ezüst készülékházzal és fehér gomberdővel is választható, sztenderd alsó gombsorral rendelkező csomagot egy mágnesesen rögzíthető csuklótámasz varázsolja egésszé. Az ár 180 dollár, és akit kicsit behatóbban érdekel az alapvető konstrukció, az elolvashatja februári tesztünket, amiben a kurrens variáns szimpla Cherry MX Brown kapcsolókkal szerelt kivitelét vettük górcső alá.


[+]

Akad még egy friss jövevény, bár az egy nemrégiben megjelent, általunk is láttamozott, 60 százalékos dizájnnal megáldott wireless modell alternatív színű változata. A Cherry MX Red, valamint MX Speed Silver switch-ekkel kérhető, 180 dolláros K70 RGB Pro Mini Wireless patyolat köntösbe bújtatott verziójáról van szó, amit feketében augusztus derekán ismerhettünk meg közelebbről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés