Harman/kardon MAS 102: új sztereó rendszert mutatott be az amerikai vállalat

A harman/kardon soha nem arról volt híres, hogy olcsó termékeket gyártana, hiszen a most bemutatott sztereó rendszer is alulról érinti az 1000 dolláros vételárat, ám volt már rá példa, hogy ugyanennyiért akarták elsózni furcsa kinézetű, high-end termékeiket. Az utóbbinál joggal hihették azt a vásárlók, hogy az amerikai gyártónak bizony elgurult a gyógyszere, ám szerencsére most nem egy hasonlóan elborult terméket dobtak piacra, hanem visszatértek a jól megszokott és kedvelt h/k dizájnhoz, ami egyébként a mostani receivereiket, erősítőiket és házimozi rendszereiket jellemzi.

A MAS 102 egy négy darabból álló (két hangfal, egy erősítő és egy CD lejátszó) komplett összeállítás, mely a letisztult formavilágba bújtatja a klasszikus Harman minőséget. A rendszer rádiotunerrel egybeépített erősítő része 2 x 65 wattos (20 Hz - 20 kHz, 6 Ohm, 0,07% THD) teljesítményt képes leadni a két darab 8 ohmos, kétutas, mágnesesen árnyékolt hangfalnak. Ezekben egy-egy darab 130 mm-es mélyközép, és 1-1 darab 25 mm-es MMD dóm magassugárzó kapott helyet, melyek együttesen 60 Hz - 25 kHz (-3dB) frekvenciamenetet produkálnak.

Jó hír, hogy a MAS 102-n végre helyet kapott két darab USB port, amin keresztül képes pendrive-ról vagy egyéb USB-s tárolóról MP3 és WMA zenét lejátszani, míg a megszokott Apple eszközöket csak külön megvásárolható Bridge III dokkolóval képes kezelni. Az erősítőn megtalálható a "Phono MM" bemenet is, amin keresztül közvetlenül csatlakoztathatók a hagyományos, MM rendszerű analóg lemezjátszók. További külső egységek csatlakoztathatóságára is van lehetőség a két pár RCA, és két-két darab koax/optikai S/PDIF bemeneten keresztül, amit további egy darab koax S/PDIF kimenet egészít ki.

Hirdetés