Hirdetés

Hardverlottó a Kingston NV1 SSD-vel

A 9 hónapja kapható meghajtó kétféle kontrollerrel, valamint NAND flash memóriával van szerelve, és lutri, hogy mit veszünk – vagy mégsem?

A Kingston belépőszintű, idén márciusban megjelent, NV1 névre keresztelt NVMe SSD-je a nem túlságosan patinás A400 modelléhez hasonló gyártási stratégiát követ, azaz a vállalat nem garantál fix hardverkomponenseket, hanem többféle kontrollert és NAND flash lapkát dob a kondérba annak érdekében, hogy hatékonyan célozhassa meg a lehető legalacsonyabb árszinteket. Ebből fakadóan a termékoldalon jegyzett, sebességet és írástűrést érintő specifikációk eléggé visszafogottak, hiszen olyan számok prezentálására van szükség, amik bármilyen alkatrészfelállással hozhatók, de a cég soha nem titkolta különösebben, hogy ez a variálás a megfizethetőségre kihegyezett típus esetén benne van a pakliban.


(forrás: TechPowerUp) [+]

Jelen esetben a turmix SMI SM2263XT és Phison PS5013-E13-31 vezérlőkből, illetve TLC és QLC NAND-okból állhat. A TLC lapkák jellemzően a kis kapacitású példányokra kerülhetnek, és a TechPowerUp egyik olvasója rámutatott arra, hogy a bliszteres csomagolás kibontása nélkül is megbizonyosodhatunk afelől, hogy melyik kontroller dolgozik a tárolón; ha a matrica jobb felső sarkánál egy fényes komponens kandikál ki a papír alól, akkor SMI-s verzióval van dolgunk, ha pedig kondenzátorok figyelnek itt, akkor a Phison lesz a befutó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés