Hirdetés

Leáldozott a DSLR-nek: harcmezőn az Apple iPhone?

Nem egy, hanem kapásból két haditudosító állt ki minap az Apple iPhone mellett. Szó nem esett a készülék kimagasló térerejéről, sem nagyszerű operációs rendszeréről, a fotósok sokkal inkább a telefon fényképezőgépes oldalát fényezték. Teru Kuwayama elmondása szerint az iPhone egy olyan projektben állt helyt, ahol a közösségi média használatával kellett információkat, képeket eljuttatni a külföldön szolgálatot teljesítő amerikai katonák családjaihoz. Állítása szerint az iPhone az ideális, strapabíró eszköz Dél-Afganisztánba, hiszen érintőképernyője miatt sokkal kevesebb por kerül bele, mint nyomógombos (dSLR) riválisaiba.


(forrás: Apple)

Kollégája, Gárdi Balázs, pedig így nyilatkozott: „Korábban akár három tükörreflexes fényképezőgép és objektívjeik lógtak a nyakamban. Ezzel szemben az iPhone-nal sokkal könnyebben mozoghattam, ráadásul a tele objektív hiánya arra késztetett, hogy sokkal közelebb menjek a történéshez.”

Megjegyzés részünkről: a hírben leírtak nem kitaláció, nem egy megtébolyult PR-os kezéből kerültek ki, hanem egy, a Guardiannak adott interjúból, amely itt elolvasható.

Addendum: ha belegondolunk, olyan szempontból logikus a lépés, hogy (már amennyiben van térerő) a fotósnak így lehetősége adódik arra, hogy a készített képet azonnal továbbíthassa a szerkesztőnek, aki akár több ezer kilométerre van a történéstől. Ilyen esetekben nem a képminőség az elsődleges szempont, hanem az, hogy egyáltalán készült kép a témáról. A kisebb felszerelés ráadásul a fotós életét is megmentheti, hiszen nincs útban egy hirtelen fedezékbe vonuláskor.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés