A Hannspree előállt első netbookjával

A Hannspree név talán sokaknak ismeretlen, ám érdemes tudni a vállalatról, hogy a hazánkban igencsak népszerű HannsG monitorokat is ők gyártják. A főleg megjelenítőkben gondolkodó cég most egy új piacot szemelt ki magának. Bár a netbookok szegmense lassan nagyon telítetté válik, a vásárlók még mindig odavannak a kisméretű mobil gépekért, így talán nem késő  tovább színesíteni a rendkívül széles, ám alapjaiban viszonylag monoton termékkínálatot.

A 10 hüvelykes kijelzővel rendelkező, HannsNote névre keresztelt netbook a szokásosnak mondható belsőre épül, azaz az 1,6 GHz-es Intel Atom N270 elnevezésű processzort a 945GSE vezérlőhíd gondjaira bízta a vállalat, a rendszermemória szerepét pedig egy SO-DIMM foglalatba illeszkedő, 1 GB-os DDR2 memóriamodul tölti be. Az 1024x600 pixeles natív felbontású megjelenítő meghajtásáról a GMA950-es integrált grafikus processzor gondoskodik, az adatokat pedig egy 160 GB-os merevlemez hordozhatja.

Az új modell kommunikációs lehetőségeiről a 802.11b/g/n Wi-Fi, a 10/100-as Ethernet, valamint a Bluetooth 2.1+EDR gondoskodik, emellett a termék rendelkezik még két darab USB porttal, egy MMC és SD memóriakártyákat kezelő kártyaolvasóval, illetve egy 1,3 megapixeles webkamerával is.

A fekete és fehér színezéssel érkező, 1,3 kg-os netbook 6 cellás lítium-ion akkumulátorral rendelkezik. A Hannspree várhatóan még a nyáron forgalomba hozza a készüléket, mely 380 dolláros árcédulát kap majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés