Hirdetés

Hammer adatok október 15-én

A Hammer mellett a HyperTransport jövőjéről (és jelenlegi helyzetéről) is szó esik. Az AMD tervei a Hammert ellátó chipsetekről nem ismertek pontosan, napvilágot láttak olyan elképzelések is :), miszerint az AMD nem fog chipsetet gyártani saját 64 bites processzorához, de hallottunk az ellenkezőjéről is.

A Hammer egyébként sokkal inkább lehet majd vetélytársa a Pentium 4-nek, mint a McKinley/Itanium párosnak, ugyanis hosszútávon biztosan az Intelé a jobb és időtállóbb architektúra: az AMD-nek nem volt se pénze, se ideje, se energiája, hogy egy igazi 64 bites megoldást fejlesszen ki a nulláról (ne feledjük, az Intelnek és a HP-nek több, mint 5 évébe és rengeteg pénzébe került a móka), ezért a x86-os architektúrát toldotta tovább, mint ahogy azt anno az XT-286-386 vonulat is tette (igen, vacsi új Hammer procinkban ott lesz a true XT processzor, semmi emuláció!!).

Mi csak reménykedünk, hogy a Hammer a 64 bites utasításokon és regisztereken kívül sok egyéb pluszt is kapott, ugyanis ezek nélkül a Pentium 4 még mindig egyeduralkodó maradhatna...

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés