Hirdetés

Hamarosan piacra kerül az ASUS ITX méretű X570-es alaplapduója

A Computexen bemutatott apró lapok aktív hűtéssel érkeznek a boltok polcaira.

Az idei Computexen végre lehullt a lepel a 3. generációs AMD Ryzen processzorokról, az új lapkákhoz pedig új chipset is dukál, az ASUS meg is mutatta nekünk X570-es alaplapjait. Bár a specifikációk már a májusi bemutatón is ismertek voltak (melyeket előző cikkünkben csinos kis táblázatokban össze is foglaltunk), a vételárat akkor még homály fedte, ma a gyártó azonban ezt is elárulta.

ROG Crosshair VIII Impact
ROG Crosshair VIII Impact [+]

Az ASUS ROG Crosshair VIII Impact Mini-DTX formátumot kapott, míg a ROG Strix X570-I maradt az elterjedtebb Mini-ITX méretnél - a kettő egyébként alapterületét tekintve csupán magasságban tér el egymástól. Utóbbi a gyártó állítása szerint inkább a megbízhatóságra lett kihegyezve, míg előbbi tervezésekor főleg a tuninglehetőségeket tartották szem előtt. Az újdonságok közös tulajdonságai közé tartozik a Bluetooth 5.0 és Wi-Fi 6 modulok, valamint a HDMI 2.0 és DisplayPort 1.4 csatlakozók megléte, de természetesen az egyelőre AMD-exkluzívnak számító PCIe 4.0 foglalatot is megtaláljuk mindkét modellen.

A ventilátorok szintén a közös halmazt bővítik, ugyanis mindkettő aktív hűtéssel igyekszik hűvösen tartani a chipsetet és környékét. Az X570-I esetében még arra is figyeltek, hogy elférjen gyári Wraith hűtő is, hiszen ha nem szándékozunk az órajelek környékén matatni, ez is bőven elég lehet.

ROG Strix X570-I
ROG Strix X570-I [+]

Az ASUS ROG Crosshair VIII Impact és ROG Strix X570-I tehát hamarosan megvásárolható státuszba kerül, előbbiért 389,99, utóbbiért pedig 289,99 fontot kérnek majd az Egyesült Királyságban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés