Hirdetés

Hamarosan piacon az első Radeon X800 GT-k

Az ATI jelen pillanatban még nem tette közzé a hírek szerint Radeon X800 GT néven megjelenő grafikus processzorának, illetve a köré épülő kártyának a specifikációját. Az új lapka nevét és 256 bites memóriavezérlőjét tekintve a csúcskategória alját képviseli, minthogy azonban ez az első az X800-as szériából, amelyik csupán nyolc aktív pixelfutószalaggal rendelkezik, inkább a középkategóriába sorolandó. Az alkalmazott órajelekkel kapcsolatban valamivel 400 MHz alatti (GPU), illetve 350 MHz-es (RAM) értékekről lehetett olvasni, ám ezeket a HIS és a Club 3D új kártyái is túlszárnyalják.

A HIS X800GT IceQ II Turbo nevű videokártyáján a nagy teljesítményű hűtés, valamint az iTurbo tuningfunkció teszi lehetővé a túlhajtást, az 500/500 MHz-es órajeleket. A grafikus processzor társaságában 256 MB GDDR3 memória helyezkedik el a nyákon. Az alaplap irányában PCI Express x16 interfész biztosítja az adatáramlást, míg kimenetként egy DVI-I, egy D-Sub és egy TV-csatlakozó áll rendelkezésre, utóbbihoz komponens-adaptert is biztosítanak. A szoftverlistán a meghajtóprogramon kívül a FlatOut, a Dungeon Siege, a 3D Album Picture Pro, a PowerDirector 3 SE Plus és a Power2Go 4 szerepel.

A Club 3D hasonló alapokra épülő kártyája esetében nem használja a konkurens NVIDIA-nál megszokott GT melléknevet, ehelyett Radeon X800RX (RageXtreme) néven forgalmazza azt. A memória ezúttal is 256 bites, 256 MB kapacitású GDDR3 RAM, melynek órajele 490 MHz. A GPU itt 475 MHz-en fut, ugyancsak jócskán felülmúlva a korábban beharangozott értéket. A PCI Express x16-os kártyát két DVI-I interfésszel ruházzák fel, ám ez a modell sem szolgál VIVO funkcióval, vagyis TV-csatlakozója csak kimenetként használható. A hardver mellett a CyberLink PowerPack és a Colin McRae '05 található a csomagban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés