Hirdetés

Már az LG is a tarsolyában tudhat egy játékosokat célzó noteszgépet

Reméljük, hogy az impozáns hardverekkel a 2,64 kilogrammos masina hűtésének sem lesz problémája.

Az LG kellemes meglepetéssel készült az év végére, ugyanis bejelentette első gaming laptopját, a hamarosan debütáló UltraGear 17G90Q-t. A 11. generációs, Tiger Lake-H kódnéven futó, Intel Core processzorokra épülő, fémházas újdonság 17,3 hüvelykes, Full HD felbontású IPS kijelzője 300 Hz-es képfrissítési rátával dolgozik, amihez 1 ezredmásodperces GtG válaszidő, illetve 99 százalékos sRGB színtérlefedettség párosul.


[+]

A DDR4-es rendszermemóriáink számára két SO-DIMM slot áll szabadon, így e tekintetben 16 és 32 GB-os alternatívák közül választhatunk, mialatt a grafikus megjelenítés feladatát egy dedikált NVIDIA GeForce RTX 3080 Max-Q megoldásra bízták a tervezők. Adatainkat legfeljebb 1 TB-os NVMe SSD-n tárolhatjuk, azonban a későbbi bővítés lehetősége él, hiszen a ~21 mm vastagságú noteszgép alaplapján két M.2 csatoló állomásozik.


[+]

A numerikus paddal megfejelt billentyűzet gombonként címezhető RGB világítással rendelkezik, miközben a két mikrofonnal kiegészített, 1080p-s webkamera ismeri a Windows Hello funkciót, a négy darab 2 wattos sugárzóból álló hangrendszer DTS:X Ultra támogatást kapott, a bekapcsoló gombot pedig ujjlenyomat-olvasóval kombinálták. A hálózati részlegen gigabites Ethernet, valamint Killer lapkás Wi-Fi 6E húzta meg magát.


[+]

A készülékházon egy HDMI kimenetet, egy Thunderbolt 4 csatlakozót, egy DisplayPort alt módra és energiatovábbításra képes USB 3.2 Gen2 Type-C és két USB 3.2 Gen2 Type-A konnektort, egy RJ-45 aljzatot, valamint egy 3,5 mm-es audio jacket találhatunk a microSD formátumú kártyaolvasón kívül. A 93 wattórás akkumulátorral érkező szerkezet termális mutatóit egy hőkamrás hűtőrendszer igyekszik féken tartani, míg a szoftveres hátteret a gyártó LG UltraGear Studio applikációja jelenti, amellyel a hardvereink valós idejű monitorozását, továbbá egyéb, játékokkal kapcsolatos opciókat érhetünk el.


[+]

Ha minden a tervek szerint halad, a visszafogott külsejű notebook a következő negyedévében lesz elérhető az Egyesült Államok és Dél-Korea területén, s bár a két térséget más földrajzi régiók is követni fogják a sorban, vételárról beszélnünk még túlságosan korai volna – talán a január 4-én esedékes CES alkalmával több részletre derül majd fény.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés