Hirdetés

Hamarabb érkeznek az Intel LV jelű processzorai

[ZDNet] Az Intel az AMD-t és a Transmeta-t megelőzendő előrehozta ultra-alacsony fogyasztású chipjeinek kiadását az év második feléről e hónap végére. Tette ezt azért, mert a Transmeta az első negyedévre jelentette be új 5600-as processzorait 667 és 700MHz-es sebességeken, feljavított code-morphing szoftverrel.

Az új 500MHz-es Pentium III-as és Celeron processzorok 200 és 100$-os árakon lesznek elérhetők a notebook-gyártóknak. A teljesítményfelvétel csökkenése abból adódik, hogy ha a notebook akkumulátorról üzemel, a processzor képes 300MHz-es sebességre lassulni, így kb. fél watt teljesítménnyel, 1V alatti feszültségen képes üzemelni hűtés nélkül (innen az LV, azaz Low Voltage jelölés). Ezenkívül februárban kiadják a 700MHz-es mobil Pentium III LV-t is. Nem tudom hogy ez lesz-e az év technológiai újítása, nekem speciel nem túl szimpatikus...

A Transmeta újítása a még tovább optimalizált code morphing szoftver (ez fordítja le az x86 utasításokat a processzor saját nyelvére). Ugyanekkor adják ki a 800MHz-től induló 5800-as sorozatukat, amely már 0.13 mikronos csíkszélességgel fog készülni az IBM gyáraiban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Hirdetés