Hama blog: Traveller Flex Pro állvány

Korábban érintőlegesen bemutattunk már a Hama Traveller Flex Pro mini fotós állványát, de annyira megtetszett nekünk, hogy kölcsönkértük egy alaposabb mustrára. A termék egyik fő érdekessége, hogy mindössze négyezer forintba kerül. Pénzünkért egy nem is olyan kicsi, közel kétarasznyi háromlábat (tripodot) kapunk.



[+]

Az eszköz ujjnyi vastag, műanyaggal bevont, de középen minden bizonnyal fémet is tartalmazó lábai meglehetősen erősek, végükön puha gumiból készült, levehető tappancsok vannak. Tetején szabványos, negyedhüvelykes csavarmenetre tekerhetjük a fényképezőgépeket vagy kamerákat, alá pedig egy korlátozottan billenthető és teljesen körbeforgatható, műanyag gömbfejet iktattak be. Az őt megszorító csavar is plasztik, így nem fog olyan erősen, mintha fémből készült volna, ám könnyebb fényképezőkhöz elég lesz.


[+]

Az ilyen hajlékony lábú állvány kiválóan használható egyenetlen terepen, mondjuk sziklákon, de akár egy faágra is felcsavarhatjuk. Mivel a Hama Traveller Flex Pro legtöbb eleme műanyagból készült, és nem éppen nehéz darab, elsősorban kompakt kamerákhoz érdemes használni, de stabil, nagy terpeszben ultrazoomokkal és kisebb objektíves MILC gépekkel is próbát tehetünk, bár ilyenkor célszerű tartani a gépet az apró állványon. Még egyszer kihangsúlyozzuk, hogy a Hama Traveller Flex Pro mindössze négyezer forintba kerül. Az apróság szerepelt a PH!TV adásában is.


Hama Traveller Flex Pro mini állvány

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények