Hama blog: SanDisk Cruzer Force pendrive

Pendrive-ok kapcsán nem mindig a sebesség, sőt gyakran nem is a tárkapacitás a legfontosabb tényező. Sok esetben olyan adattárra van szükség, ami kellően kicsi, de eközben megfelelően strapabíró ahhoz, hogy például egy kulcscsomóra akasztva mindig kéznél legyen.


[+]

A flash tárolókban nagyszerű, idehaza a Hama által is forgalmazott SanDisk erre az esetre kínál egy ügyes megoldást Cruzer pendrive családjában. A Force nevezetű modell egész kicsi, háza viszont teljesen fémből készült, így fokozottan ellenáll a külső behatásoknak. USB csatlakozójának külső burkolata is fémből van, nem járunk majd úgy vele, mint más, olcsó, műanyag megoldásokkal, amelyek pár tucat bedugás hatására kikopnak, eltörnek.


[+]

A 16 GB-os tárkapacitású SanDisk Cruzer Force teszteléséhez AMD Trinity platformos számítógépet és Windows 8 operációs rendszer használtunk. Mivel USB 2.0 csatolós és meglehetősen pici eszközről van szó, nem számítottunk különösen komoly sebességre. Olvasásban 26 MB/s-os csúcstempót kaptunk, az írási sebesség tesztprogramunk szerint valamiért visszaesett 32 kB-nál nagyobb fájlokat használva. Ezen a fura jelenségen nem változtatott az átformázás sem, viszont jó hír, hogy gyakorlati használat során nem találkoztunk vele. Stopperrel mérve egy nagyobb állomány pendrive-ra másolásának idejét azt kaptuk, hogy FAT32 fájlrendszernél 4,1 MB/s, NTFS-nél 4,8 MB/s az adattároló írási tempója, ami ilyen kis pendrive-nál rendben van.


[+]

A Cruzer Force-ra rákerült a SanDisk SecureAccess alkalmazása, aminek segítségével titkosítani lehet a tartalmát. Egyszerűen használható, bár alapszintű programról van szó, ami jelszóval védi az adattár egyik mappáját, tartalmát pedig kódolva tárolja. Hiányossága, hogy ez a mappa látható marad a fájlkezelő alkalmazások számára, így minden további nélkül beletörölhetünk, bár a fájlokat a kódolás miatt nem lehetett hagyományos eszközökkel megnyitni. A SanDisk Cruzer Force a Hama kínálatában 8, 16 és 32 GB-os kapacitással érhető el 5190, 8090, illetve 15 490 forintos áron, a SanDisk honlapján pedig 64 GB-os méretben is láttuk.



[+]

Azóta történt

Előzmények