Hama blog: a legújabb SanDisk memóriakártyák

Idehaza a Hama hivatalos forgalmazásában érhetőek el a flash tárolók terén jól ismert SanDisk termékek. Az elmúlt években a digitális fényképezőgépek, kamerák, majd okostelefonok és tabletek térnyerésével az SD és microSD kártyák kulcsszerepet kaptak a mobil adattárolásban. Ahogy nő a mobil készülékek által készíthető képek és videók felbontása, úgy van szükség egyre nagyobb kapacitású microSD kártyákra. A SanDisk multimédiás felhasználásra szánt, középkategóriás, Ultra családjában megjelent a 128 GB-os microSDXC kártya, mely Class 10 sebességbesorolással bír, tehát minden körülmények mellett legalább 10 MB/s-os írási tempót biztosít, vagyis akár 80 Mbps bitrátájú videót is folyamatosan tud rögzíteni – feltéve, hogy készülékünk bírja.

Támogatja az UHS-I technológiát is, 30 MB/s-os olvasási sebessége mellett nem tart majd egy örökkévalóságig a rajta tárolt adatok lementése. A hatalmas kapacitású, aprócska memóriakártya ajánlott fogyasztói ára ötvenezer forint környékén mozog, de valószínűleg olcsóbban is megvásárolható lesz. A tízéves garancia mellé megkapjuk a SanDisk Memory Zone Android alkalmazást is, mellyel karbantarthatjuk az egyre nagyobb adattömeget.

Abszolút csúcssebességben is előrelépett a SanDisk. A professzionális felhasználásra szánt Extreme Pro SD kártyák leggyorsabbjai immár támogatják az UHS-II adatbuszt, melynek révén az elvi maximális átviteli sebesség 300 MB/s fölé, a gyakorlati 250-280 MB/s köré emelkedett. A csúcstempó eléréséhez viszont speciális fényképezőgépre vagy kártyaolvasóra lesz szükség, egyébként csak az UHS-I sebességét használhatjuk ki. Talán ennél is fontosabb paraméter az UHS Speed Class 3, ami annyit tesz, hogy az új kártya bármilyen körülmények között legalább 30 MB/s-os írási tempóra képes. A SanDisk szupergyors ExtremePro SD kártyája egyelőre 32 és 64 GB-os méretben érhető el, harminc év garancia mellett 28 000, illetve 49 000 forint körüli ajánlott áron.

Azóta történt

Előzmények