Hirdetés

Haldokló mobil Pentium III...

Korai lenne persze temetni a Pentium III-M-et, de az tény, hogy a csúcskategóriás notebookok P4-es alapokra helyezése a P3 fokozatos kiszorulását vetíti előre. Marad persze a Tualatin magos Celeron, mobil verzióban is, bár az sem sokáig - tudható, hogy az Intel a Celeron vonalat is a Pentium 4-es maggal akarja "megáldani".

A mobil P4-es természetesen már az új, Northwood tokozással készül, tehát 0.13 mikronos, és 512 KB L2-es cache-sel rendelkezik. Március 4-én 1.60 és 1.70 GHz-es kiszerelésben érkezik (400 MHz-es QDR FSB), 508 és 418 dolláros árakon. Az i845MP chipset pedig nem más, mint az i845D notebook változata, tehát már a PC2100 DDR SDRAM kompatibilis verzió, mely nem tartalmaz integrált grafikus magot. A chipset ára ezres tételekben 41 dollár, ami nagyjából az i850-es (P4 + RDRAM) árával van pari(tás)ban.

A mobil P4-esek átlagfogyasztása állítólag nem haladja meg a 2 Wattot, ami igen figyelemreméltó eredmény. Ezt az Enhanced SpeedStep, a Deep Sleep és a Deeper Sleep technológiák biztosítják, melyet pár napja már említettünk a mobil Tualatin P3-asok kapcsán. Mindebből az is következik, hogy az itt említett P4-M-ek "Ultra Low Voltage Pentium 4-M" processzorok lesznek...

Azóta történt

  • Az Intel keményít a mobil prociknál!

    Az Intel minden idők legagresszívebb árcsökkentés és marketing kombinációját veti be a mobil procik piacán...

  • R.I.P. Pentium III

    Az Intel lassan, de biztosan végleg áttér a P4-es vonalra. Ma két Pentium III és két Celeron proci távozik.

Előzmények

Hirdetés