Hirdetés

Hagyományos és tévétuneres monitorok

A NEC bemutatta a MultiSync EX szériába tartozó EX231W jelzésű modellt, mely a korábban megjelent, IPS paneles PA231W kistestvére lesz. Az új megjelenítő TN panellel van szerelve, így gyengébb betekintési szögeket és színvisszaadást tud produkálni, viszont ez a negatívum az árázásra pozitív hatással van. A 23”-es képátlójú monitor vékony kialakítású, kerete az alap fekete mellett fehér is lehet. A natív felbontása 1920x1080 pixeles, válaszideje 5 ms-os, háttérvilágítása pedig LED-es. Normál kontrasztaránya 1000:1, a dinamikus érték pedig 25 000:1.

NEC MultiSync EX231W
NEC MultiSync EX231W

Került rá egy-egy DVI-I és DisplayPort aljzat, illetve egy USB csatlakozó is. A termék érzékeli a környezeti fény, valamint a felhasználó távozását, aminek köszönhetően időnként alacsonyabb fogyasztású módba kapcsolhat. Az állvány engedi a magasság állítást, a döntést és a forgatást. Három év, háttérvilágításra is kiterjedő garanciával kerül forgalomba még ebben a hónapban, az ajánlott fogyasztói ára 360 euró körül várható.

A Packard Bell két képernyővel érkezett, a Maestro 220 és 240 típusú készülékekkel. Az előbbi egy 21,5”-es, az utóbbi pedig egy 24”-es képátlójú panellel szerelt monitort takar. Azaz nem csak monitort, mivel az újdonságok el lettek látva egy-egy hibrid tévétunerrel is, így számítógép nélkül is lehet rajtuk tévézni. Kezeli a nagy felbontású, MPEG-4 formátumú digitális adásokat, és persze a normál, analógok tartalmak is megtekinthetők rajta. A mindössze 19 mm vastag kijelzőknek LED-es háttérvilágításuk van, felbontásuk Full HD-s, azaz 1920x1080 képpontból épülnek fel, a dinamikus kontrasztarányuk pedig 12 000 000:1. Csatlakozópaneljükön találhatunk egy D-Sub aljzatot, két HDMI-t, egy SCART-ot, illetve komponens és koax csatlakozókat is. Ezeken felül még USB porttal és két 5 wattos hangszóróval is rendelkeznek. A két Maestro már kapható Európában.

Packard Bell Maestro
Packard Bell Maestro

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés