Hirdetés

Gyors véget ért a Smart Display

A Smart Display készülékek olyan LCD-képernyők, amelyek vezeték nélküli (Wi-Fi) hálózaton keresztül csatlakoznak a számítógéphez. Az eszköz ugyan saját processzorral és memóriával rendelkezik, ám önálló egységként nem használható, elsősorban a vele hálózatba kapcsolt PC távoli vezérlésére szolgál. A Microsoft a termék egy évvel ezelőtti bevezetésekor úgy ítélte meg, hogy a felhasználók számára fontos lehet, hogy számítógépüket otthonuk vagy munkahelyük tetszőleges pontjáról elérhessék.

A vállalat azonban most, a piaci trendek újraértékelését követően, a projekt leállítása mellett döntött. A cég, noha nem zárta ki a projekt esetleges újraindítását, azt közölte, hogy a technológia újabb változatának fejlesztésén jelenleg nem dolgoznak.

A bejelentés idején több jelentős gyártó is felsorakozott a Smart Dislpay technológia mögé, így a ViewSonic, a Philips, az NEC, a Fujitsu és a TriGem is. A partnerek közül elsőként a ViewSonic dobta piacra készülékét, ám a termékek fogadtatása igen visszafogott volt. A felhasználók visszajelzései szerint például komoly gondot okozott, hogy a készülék használata idején a hozzá csatlakoztatott PC nem volt önállóan használható.

Előzmények

Hirdetés