Hirdetés

A gyors SSD és a pendrive esete a formás HDD-vel

A kiváló minőségű memóriáival sokak kedvencévé vált G.Skill idén májusban megjelent SSD-sorozatának, a Falconnak a második verzióját mutatta be, a meghajtók – nem túl meglepő – a Falcon II nevet kapták. A 2,5"-os készülékek 3 Gbps-os SATA csatolón kapcsolhatók a számítógéphez. A Falcon II-ben 34 nm-es NAND flash memóriachipeket találunk, amiket az új Indilinx ECO vezérlő irányít. Gyorsítótárból nem kevesebb mint 64 MB DRAM került bele, ami igazán jó hatással lehet a teljesítményre. Csakúgy, mint az elődjének, a most megjelent tárolónak is háromféle kapacitású változata van, 64, 128 és 256 GB-os. A legkisebb olvasási és írási sebessége 220, illetve 110 MB/s, a nagyobbaké 220 és 150 MB/s körül alakul, ami elég jó tempónak ígérkezik.

G.Skill
G.Skill Falcon II

A G.Skill új SSD-it már a legfrissebb, 1819-es verziójú Indilinx firmware-rel szállítják, ami támogatja a Windows 7 TRIM funkcióját. A másfél millió órás MTBF-fel rendelkező Falconok két év garanciával érkeznek, az áruk azonban még ismeretlen.

A Corsair a FlashVoyager után a nemrég frissített Survivor sorozatát is kibővítette egy GT-s, azaz nagy sebességű változattal. A szinte mindent túlélő, vaskos, CNC-vel kialakított alumíniumházba zárt pendrive-ok 32 és 64 GB-os kapacitású verziókban kaphatók. A 200 méteres víz alatti mélységet is kibíró tárolók 2.0-s USB csatlakozóval rendelkeznek. Az átviteli sebességük olvasásnál elérheti a 30 MB/s-ot, írásnál pedig a 16 MB/s-ot. A gyártó 10 év garanciát vállal rájuk, az áruk 79 és 149 euró.

Corsair
Corsair Survivor GT

Az LG egy egyszerű merevlemezpárost jelentetett meg, az XD5 Mini hordozható külső HDD-ket. A piros csíkos fekete és a rózsaszín csíkos fehér borítású, íves házakba 2,5"-os SATA winchesterek kerültek. A 13 mm vastag készülékek 2.0-s USB-n csatlakoztathatók a számítógépekhez vagy más kompatibilis eszközhöz. A 320 GB-os változatért 86 dollárt, míg az 500  GB-osért 121 dollárt kell fizetni.

LG XD5
LG XD5

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés