Hirdetés

Gyors Samsung DVD-írók 2004-től

A vállalat a "termékoffenzívát" decemberben indítja az SR-P80B típusú, nyolcszoros DVD-égető piacra bocsátásával. A készülék a DVD+R lemezeket 8-szoros, míg a DVD-R diszkeket 4-szeres sebességgel írja meg. E meghajtó előtt még októberben bemutatják azt a 4-szeres DVD-írót, amely gyakorlatilag az NEC ND-1300A átcímkézett változata.

Meglepő ugyanakkor, hogy a Samsung "dobni kívánja" eszközeiben a DVD-RAM formátum támogatását és a cég a jövőben csak mínuszos és pluszos DVD-lemezekkel operáló készülékeket gyárt majd. Ennek ellentmondani látszik azonban, hogy például az októberben megjelenő -olvasó el fog boldogulni a DVD-RAM-okkal is. 2004 júliusában mutatkozik majd be az SR-W16B a 16-szoros írósebességű modell.

Werner Handke, a Samsung németországi értékesítésért felelős igazgatója ugyan erősen optimistának, de megvalósíthatónak tartja az ütemtervet. A dél-koreaiak ezzel a bejelentésükkel azonban bebizonyították, hogy a konkurensek előtt járnak, hiszen a többi gyártó 2004-ben még csak a 12-szeres DVD-pörkölők piaci elhelyezésével számolnak.

A Samsung 2004 júniusától megjelenik az első Serial-ATA-s meghajtóival is: először az SR-252T típusú 52x-es CD-írót-újraírót, majd 2004 októberében az SM-352T jelű 52-szeres kombi meghajtót ismerhetjük majd meg. Az első Samsung Blue-ray készülék 2005-ben fog bemutatkozni. Ugyanakkor az még nem tisztázott, hogy a Samsung csatlakozik-e a Toshiba és a NEC által kifejlesztett AOD formátumhoz. Az AOD (Advanced Optical Disk) formátum egy kék-lézeres technológia, amelyet a Toshiba és a NEC közösen fejlesztett ki, és egyike lehet a jövőben a DVD-t felváltó technológiáknak, de a Blu-Ray-nek, amely szintén kék lézeres technológia, egyelőre nagyobb az esélye a befutásra.

Árakról egyelőre nem tudunk beszámolni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés