Hirdetés

Gyors, megbízható és biztonságos tárolók

A szokásos, ismert gyártók mellett néha azért érkezik egy-egy új cég is, így nem mindig a „nagyok” friss termékeit láthatjuk. Ezúttal az Izraeli illetőségű Anobit (ami úgy tűnik, az „add another bit”-ből alakult) mutatta be az első tároló-sorozatát, ami stílszerűen a Genesis nevet kapta. A gyártó elmondása szerint SLC-szintű megbízhatósággal megáldott készülékeket kívánnak piacra dobni az olcsóbb MLC memóriák használatával. Két új SSD érkezik tehát, egy 200 és egy 400 GB-os kapacitású, amelyek az Anobit saját fejlesztésű vezérlőjével lesznek felszerelve. A termékek az MSP (Memory Signal Processing) technológiával is rendelkeznek, ami az MLC chipek állóképességét javítja, 3000 olvasás/írás ciklusról több mint 50 000-ig. Ez a szint inkább a jóval drágább SLC NAND flash memóriákra jellemző.

Anobit Genesis SSD
Anobit Genesis SSD

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a 200 GB-os Genesis kibírja öt éven keresztül, napi átlag 2 TB adat írását. Az elsősorban vállalati felhasználásra szánt SSD-k 20 000 IOPS-ra képesek véletlenszerű olvasásnál, és 30 000-re írásnál, az adatátviteli tempó rendre 220 és 180 MB/s lehet. A termékek pontos ára és a megjelenés dátuma nem ismert.

Az A-Data most is pendrive-val állt elő, mégpedig egy 3.0-s USB csatlakozóval felszerelt modellt mutatott be. A tárolót nemes egyszerűséggel N005-nek keresztelte el a gyártó, és 16, 32 illetve 64 GB-os verzióban lesz elérhető. Adatátviteli sebessége normál, hétköznapi használatkor eléri a 85 MB/s-ot, ami még a leggyorsabb 2.0-s pendrive-okénál is háromszor nagyobb. A 90 x 20,5 x 11,5 mm-es készülék élettartam garanciával kerül forgalomba.

A-Data N005 [+]
A-Data N005 [+]

A Corsair a Padlock utódát, a 16 GB-os méretű Flash Padlock 2-jét leplezte le, amely nem csak fizikailag védi az adatokat robusztus külsejével, hanem további biztonsági funkciókkal is rendelkezik. A rajta található gombokkal a beállított és a használathoz szükséges PIN kódot adhatjuk meg, ami 4-10 karakter hosszúságú lehet. Ezenkívül az adatokat 256 bites AES kódolással titkosíthatjuk is. Az új Padlock hamarosan kapható lesz, de az ára még nem derült ki.

Corsair Flash Padlock 2 [+]
Corsair Flash Padlock 2 [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés