Hirdetés

Gyári tuning EVGA módra

Hetek óta a GeForce GTX 460 a téma a grafikus kártyák piacán. A gyártóknak végre olyan megoldást fejlesztett az NVIDIA, ami a paraméterek szempontjából teljesen elfogadható a legtöbb vásárló számára. Nem is meglepő, hogy özönlenek a különböző GTX 460-as modellek, amelyek gyári tuningot, vagy éppen megnövelt kapacitású fedélzeti memóriát alkalmaznak. Az EVGA a GF104-es lapka bemutatásával egy időben leplezte le az összes versenyzőjét, és többet nem is hallatott magáról a cég. Ez persze nem gond, hiszen nem kevesebb, mint hat verzióval álltak elő. A konkurensek ajánlatai azonban egyre kedvezőbbek, így az NVIDIA első számú partnere is előhúzott egy meglepetést, aminek nem csak az új vásárlók örülhetnek.

Lényegében nem is kártyáról van szó, hanem egy friss BIOS-ról, ami a FPB, azaz a Free Performance Boost jelzést viseli. Azok a szerencsések, akik anno az EVGA kínálatából egy 768 vagy 1024 MB-os GeForce GTX 460-at választottak, most ingyen juthatnak hozzá a gyári tuninghoz. Ehhez az alábbi oldalon feltüntetett BIOS-ok közül a megfelelőt kell letölteni, mely a referenciakártyák esetében a mag- és a shaderórajelet 720 illetve 1440 MHz-re emeli. Ez persze nem minden, ugyanis a ventilátor 70%-os limitjét is feloldja a vállalat, így az immár teljes erőbedobással pöröghet. A SuperClocked termékek tulajdonosai is örülhetnek. Az órajele emeléséről itt ugyan nincs szó, de a ventilátor fordulatszámát ezúttal is megnövelték a tervezők.

Fontos megemlíteni, hogy a BIOS frissítésével a garancia sem vész el, sőt ha a kártya esetleg nem bírná az új órajeleket, akkor az EVGA kicseréli a terméket egy új változatra. A frissítés egyébként Windows alól végezhető el, ám nagyon ügyelni kell arra, hogy olyan program ne fusson a háttérben, ami rendszerhibát okozhat. Az új BIOS újraindítás után aktiválódik, és a GeForce drivert is újra fel kell telepíteni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Előzmények

Hirdetés