Hirdetés

Szám helyett külön nevet kapott az új Gorilla Glass

A Victus akár igen magasról is leejthető, de sokkal fontosabb az, hogy hányszor.

A Corning váratlanul bejelentette a Gorilla Glass Victus konstrukciót, amely még a korábbi hatodik generációs opcióhoz képest is strapabíróbb lett. Ráadásul nem is kicsit, ugyanis a vállalat azt ígéri, hogy az új fejlesztésük a kijelzővel lefelé történő becsapódások szempontjából a két méterről történű eséseket is túléli.

Mindez persze egy extrém helyzet, hiszen a jelenlegi statisztikák azt mutatják, hogy a mobil eszközök nagy részét az emberek nagyjából vállmagasságból ejtik el, ami körülbelül 1,6 métert jelent, de például ülés közben megtörténhet, hogy hozzávetőleg egy méter alatti esést szenved el az adott termék. Ilyen szempontból a két méter már sokak számára túlzóan hat, de valójában nem az, ugyanis nem egy felhasználó számol be arról, hogy évente többször is leejti a mobil készülékét, ami még akkor is gond, ha az egyes eséseknél látszólag semmi baja nem lett az üvegnek. Történhetnek ugyanis ilyen apró sérülések, amelyek egyáltalán nem, vagy csak alig láthatók, de növelik annak az esélyét, hogy a következő esést már nem fogja sérülés nélkül megúszni a kijelző üveglapja. Ilyen formában a nagyobb strapabírás normál körülmények között is többet bír ki, vagyis effektíve többször lehet egy adott magasságból leejteni anélkül, hogy jelentősen nőne a sérülés bekövetkezésének esélye.

A Corning szerint a Gorilla Glass Victus 20 darab egymást követő esést képes túlélni egy méteres magasságból, szemben a Gorilla Glass 6 maximumával, ami 15 volt. Emellett a friss fejlesztés karcolásokkal szemben is ellenállóbb lett.

A Gorilla Glass Victus már elérhető a partnerek számára, elsőként várhatóan a Samsung épít majd rá terméket.

Előzmények

  • Strapagépek az Acertől

    Az új Enduro széria két strapabíró noteszgéppel és mellé pár tablettel szeretné meghódítani a kültéri munkát végzőket.

  • Üveg vagy plasztik? Mohs akkor mi van?

    Fizikai tulajdonságait nézve nem biztos, hogy az üveg lesz a megfelelő kifejezés, noha valóban tartalmaz üveget.

  • Készül a hajlítható Gorilla Glass

    A Samsung Galaxy Fold és a Huawei Mate X bejelentésével elképzelhető, hogy új szelek fújnak majd, így nem meglepő, hogy a Corning elkezdett mozgolódni.

  • Szívósabb lett a Gorilla Glass

    A Gorilla Glass 6 generáció kétszer ellenállóbb a vétlen baleseteknek. A Corning egyszerű, de látványos üvegfestést is kínál Vibrant Ink Jet néven.

Hirdetés