Hirdetés

Nem kap igazi utódot a Google Pixelbook

Jó ideig a Pixelbook Go maradhat az utolsó Google notebook.

A Google a Chromebookok kategóriáját már nagyon régen megteremtette, és a vállalat számos partnerén keresztül szolgálja ki a piacot. Ezen belül a keresőóriás saját megoldásokat is letesz az asztalra, amelyek nem mindig sikerülnek annyira jóra, de a 2017-ben bemutatott Google Pixelbook például a kedveltebb modellek közé tartozott. E termék fölött azonban már eljárt az idő, és a rajongók várják is a méltó utódját, de a friss hírek alapján erre egyhamar nem érdemes számítani.

A The Verge információi szerint a következő Pixelbook nem készül el, a tervezésen résztvevő csapatot pedig átcsoportosították. Ez összefügghet Sundar Pichai, a vállalat vezérének hónapok óta hangoztatott kijelentésével, miszerint lassítani kívánják a munkaerő felvételét, illetve a futó projektek számát. Valószínűleg ennek áldozata lett most a korábban amúgy készülő fejlesztés. A Google ebből a szempontból nem hoz rossz döntést, hiszen ma már a Chromebookok piaca eléggé telített, így nem feltétlenül kell ide saját fejlesztés. Ettől persze még a Pixelbookot szerető réteg csalódott lesz, hiszen nem kapják meg az öregedő masina igazi frissítését.

A 2019-ben kiadott Pixelbook Go ugyanakkor még ma is elérhető alternatíva, de a képességeihez mérten rendkívül túlárazottnak számít, így túl nagy sikereket nem ért el.

Előzmények

Hirdetés