Mit rejt a Google Glass okosszemüveg?

Számos weboldalon és fórumon foglalkoznak különféle elektronikus és számítástechnikai eszközök, valamint kütyük apró ízekre szedésével, dokumentálásával és publikálásával. Ennek célja egyrészt az emberi kíváncsiság kielégítése, hiszen számos cég nem árulja el valójában milyen hardverelemeket vagy chipeket használ az általuk összeállított eszközökben, másrészt pedig segítséget is nyújtanak azok számára, akik szeretik otthon bütykölni elromlott gépeiket. Így aztán nem csoda, hogy egy-egy felkapott újdonság az IT világából előbb vagy utóbb felkerül egy ilyen oldalra – hogy más ne említsünk, az iFixit például rendszeresen darabokra szedi a legújabb Apple notebookokat, ahogyan azt tették a tegnap előtt bejelentett új MacBook Airrel is.


(forrás: Catwig) [+]

Nyilván a Google okosszemüvege, a Google Glass Explorer Edition sem kerülhette el a sorsát, amit lelkes mérnökök (Star Simson és Scott Torborg) az ünnepélyes átvétel után nem voltak restek alkotóelemeire robbantani. Most már nem titok, hogy milyen SoC dolgozik benne, mekkora az akkumulátor kapacitása, ki gyártja a touchpadet, hogy néz ki a csontrezgetős hangszóró és még számos kérdésre találtak választ.

A képekkel kiegészített részletes, érdekfeszítő dokumentációt a catwig weboldalán lehet részletesen elolvasni, természetesen angolul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés