Hirdetés

Az új Assassin's Creeddel teszteli felhős játékszolgáltatását a Google

A Project Stream a Chrome böngészőn keresztül lesz hozzáférhető, de egyelőre csak az Egyesült Államokon belül.

A Google kapcsán már a nyáron felröppent az a pletyka, hogy felhős játékszolgáltatáson dolgozik, és ez mára bizonyossá is vált, hiszen bejelentésre került a Project Stream, amely az Assassin's Creed Odyssey című játékkal tesztelhető.

A koncepció természetesen nem új, nagyjából hat éve mi is kipróbáltuk már ezt az irányt, és erről írtunk is egy beszámolót. Sokat nem változott a helyzet, továbbra is az internetelérés jelenti a legnagyobb limitációt, nem véletlen, hogy a teszt az Egyesült Államokra korlátozódik, és 25 Mbps-os internetelérésre is szükség lesz, bár utóbbi nem számít komoly igénynek.

Az említett játékot a Google 60 képkocka/másodperces sebességgel streameli, méghozzá Full HD-s felbontásban. A grafikai részletességről nincs hivatalos közlemény, de úgy tudjuk, hogy nincs maximumra állítva, nagyjából az olcsóbb konzolok szintjén mozog. A rendszer elérhető Windows, macOS, Linux és Chrome OS operációs rendszer alól, viszont a Chrome böngésző megléte alapkövetelmény, ugyanis ez maga a kliens. A játékvezérlő szempontjából használható a billentyűzet és az egér, vagy akár az Xbox One, Xbox 360 és PlayStation DualShock 4 gamepadek is. A Chorme OS az Xbox One kontrollerét nem támogatja.

A játék igénybevételéhez nem menedzselt Google fiók szükséges, illetve egy Uplay regisztráció is, utóbbival lehet bizonyítani, hogy az Assassin's Creed Odyssey című játék megvásárlásra került.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés