Hirdetés

Go.com: bezár a bazár

A Walt Disney érdekeltségébe tartozó Go.com portál, a sorozatos veszteségek miatt, rövidesen bezárja kapuit, és lapátra kerül mintegy 400 alkalmazott. Történik mindez alig egy évvel azután, hogy a Disney rekreálta az egész oldal-komplexumot, a versenyképesség megőrzése érdekében, bár ezek szerint nem sok sikerrel.

A konkurensek, mint a Yahoo, vagy a Lycos túl erősnek bizonyultak, ezért ugyan a Disney megpróbálta gatyába rázni a site-ot, és más profilba bújtatni, de a kedves fogyasztók "nem vették a lapot".

A médiakonszern mintegy 3000 fős internetes szekciója eztán inkább a biztos pontot jelentő abcnews.com-ra koncentrál majd, bár ez így elég vadul hangzik, és a felszabaduló munkaerő lekötése, lehet hogy nem lesz ilyen egyszerű.

A Go.com hőskorában webmail-t is kínált, azonban sajátos koncepciójuk alapján, a felhasználók egy részét fokozatosan kivonták a forgalomból, bár ezzel (feltehetőleg) csak a szolgáltatást kevéssé intenzíven használókat jutalmazták. A hivatalos magyarázat is elég murisan hangzik:

"To improve Go.com Mail service, occasionally we need to take some of our machinery out of service. Unfortunately, your e-mail account was located on a computer that we took out of service on October 17, 2000. When that computer was decommissioned, your mailbox also became unavailable."

Persze, ha az emberfia ezek után is ragaszkodna @go.com-os email-címéhez, jogában áll visszakapni azt, mindössze annyit kell tennie, hogy felhívja a (800) 781-4636-os telefonszámot, megadja a nevét, a login-nevét, és mindeközben valahol a szövegben elejti a "starlite" szót! Majd meghagyja a telefonszámát, amin őt egyszer majd visszahívják, és akkor lesz megint mailbox (akár már 24 órán belül), mert ez a legkevesebb, amit az ember ilyenért megtesz.. Röhej.

Hirdetés