Gigantikus kijelző HDR10-zel

A 64,5 hüvelykes IO Data M4K651XDB UHD felbontású panelt használ, de 400 nites maximális fénysűrűsége korlátozza a HDR-élményt.

A japán IO Data bemutatta legújabb gigantikus képernyőjét, az M4K651XDB névre hallgató monstrumot, amely 64,5 hüvelykes képátlója mellett HDR10 támogatással is büszkélkedhet. Bár az UHD felbontású ADS panelre épülő monitortól teljes HDR minőség nem várható el, a 400 nites fénysűrűség elég a DisplayHDR400 szabvány megkívánta feltételek teljesítésére.


[+]

A nemcsak méretében, de egész dizájnjában határozottan tévészerű készülék hátoldalán egy DisplayPort, egy HDMI 2.0 és két HDMI 1.4 bemenet található, kapott optikai hangcsatlakozót, van benne sztereo hangszórópár, illetve elegendő számítási teljesítmény normál és HD felbontású anyagok felskálázásához. Gigantikus méretéből következően ez nem az az egység, amit kartávolságról fogunk szemlélni, így jól jön, hogy HDMI bemenetei CEC támogatással is bírnak, illetve hogy jár hozzá egy standard távirányító is. Ezekkel egyébként egész jó ajánlat lehetne HTPC-k vagy komolyabb médialejátszók mellé, ha nem lenne tudásához mérten nagyon drága: átszámítva körülbelül 420 000 forintba kerül.

Azóta történt

Hirdetés