Hirdetés

Gigantikus Acer monitorok

Az első körben Japánban megjelenő EB490QK és EB550K tulajdonképpen két tuner nélküli tévének is felfogható.

Két új monitor érkezését jelentette be az Acer japán weboldala – a hír pedig elsősorban az újdonságok specifikáció miatt érdekes, hiszen az EB490QK 49, az EB550K pedig 55 hüvelykes, UHD felbontásra képes panellel szerelt, és támogatják a HDR10 szabványt is. Mindez az átszámolva nagyjából 180 illetve 250 ezer forintos árat figyelembe véve igencsak jól hangzik, de jobban átnézve a tulajdonságokat, azért felfedezhetünk néhány olyan számot, ami csökkenti majd az örömöt.


[+]

Ezek közé tartozik elsősorban a 300 cd/m2 maximális fénysűrűség, amely rögtön megkérdőjelezi a HDR10 támogatás értelmét, illetve az ebből következő 1200:1 maximális kontrasztarány is, ami szintén messze van a HDR követelte szinttől. Persze a két monitor még a HDR levonásával is elég jó vétel lenne nálunk, hiszen mégiscsak olyan IPS panelekről van szó, amelyek 4 ms-os GtG válaszidővel rendelkeznek, hátoldalukon pedig egy-egy 2.0 és 1.4 szabványú HDMI, DisplayPort és D-Sub (!) bemenet is megtalálható, míg az audió-fronton fülhallgató kimenetre és sztereo vonalszintű bemenetre számíthatunk – az utóbbi feladata a két 5 wattos hangszóró megszólaltatása lesz.

A talpakat figyelembe véve és teljesen tévészerű kijelzők a mától lesznek elérhetőek Ázsiában, nyugati irányú terjeszkedésről egyelőre nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

  • Az Acer bízik a görbületben

    Az új XZ1 kijelzőcsalád mindkét tagja íves panelt használ, a játékosokat pedig többek között FreeSynckel is csábítja.

Előzmények

Hirdetés